torstai 13. toukokuuta 2010

Aurinkoa ja kahvittelua

Kun ulkona on aurinkoista niin jotenkin sitä itsekin saa uutta virtaa. Etenkin kun takana on pitkä aika, ettei ole paljoa voinut ulkona olla. Ystäväni M kävi koiran kanssa kylässä ja lähdimme lenkille. Pitkää en uskaltanut vauvan ja tuplarattaiden kanssa kävellä, kun vatsa ja selkä eivät ole ihan kunnossa vielä. Olin kuin häkistä päästetty kun nautin niin vanhoista tutuista lenkkimaisemista ja raittiista ilmasta. Kuvassa kirppunen 10 vrk ja ystäväni M:n, tulevan kummin Uudesta-Seelannista tuoma kiivilintupaita.

Tänään vietimmekin lähes koko päivän ulkona. Siskoni perheineen kävi kylässä. He toivat tuliaisena Kap Verdeltä paikallista kahvia. Olivat muuten siellä häämatkalla juuri ja pääsivät vähän tuhkapilven vuoksi seikkailemaan - bussilla Euroopan halki 1,5 v vilkkaan tytön kanssa ja sisko raskaana... Ainakin ikimuistettava häämatka :D

Kahvi oli tummapaahtoinen ja kovin hienoksi jauhettua. Meinasin valmistaa sen pressopannulla, mutta kun se oli niin hienoa, olisi tulos ollut kitkerää kuravettä niin kaivoin kaapin perukoilta tavallisen kahvinkeittimen ja tein ihan perus suodatinmeisingeillä. Kun pussin aukaisi, tuli paahteisen palanut pähkinän tuoksu. Melkein jo siitä arvasi, miltä lopputulos tulee maistumaan. katettiin pöytä ulos ja otettiin kaverina mustikkapiirakkaa (ihan kaupan niin ei viitsinyt kuvalla alkaa brassailla :D) ja lakujädeä. Maku oli ihan mitä ajattelinkin, paahteisen palanut, mutta pähkinä ei päässyt kauhean hyvine sille enää kupissa. Ei kuitenkaan pahimmasta päästä mitä tässä on maisteltu. Ihan ok ja tulee kyllä juotua. Varmaan ihan parhaimmillaan jos käyttää osana taas tummaa Presidenttiä.

Kun lapset nukkuivat siskon perheen vierailun jälkeen päikkäreitä, aloin hulluna siivota pihaa. Meillä kun on ollut remonttien jäljiltä piha ihan kaaoksessa ja täynnä remonttijätettä. Keräsin pienen raivonpoikasen vallassa kovin tehokkaasti roskia. Raivonpoikanen nousi kun katselin pihaa. Mutta siinä oli kyllä tehoa ja tunnin riehumisen jälkeen on piha aika lailla kivemman näköinen. Kuntoon sitä ei tälle kesää laiteta, ehkä sitten ensi kesänä päästään niihin puuhiin. Kunhan saan kukkasia ruukkuihin ja yhteen kukkapenkkiin siirrettyä kukkasia niin muuttuu vähän ilme pihassa. Nyt terassia koristaa äitienpäivärunkoruusu.

On ollut kiva kun ihmiset ovat tuoneet kukkia vauvalle. Keittiössä on paljon kivempi tunnelma kun on ollut runsaasti kukkia. Maisteltiin pullo "möttöstä" vauvan kunniaksi kotiin tultuani.
Meinasi ärsyttää: 5min vaille 21.00 (Flas Forward) meidän telkkari otti ja pimpahti. Kuului poks ja se pimeni. Nyt just ei olisi ollut varaa ostaa uutta. Pakko lainata remppatililtä ja käydä ostamassa uusi huomenna. Kai sitä voisi olla ilman telkkuakin, mutta jotenkin sitä kuitenkin on niin addiktoitunut, että tahtoo nähdä ne tietyt sarjat vaikkei me paljoa muuta katsotakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti