tiistai 18. toukokuuta 2010

Ihanat kesäpäivät

Ei pelkästään se, että ulkona on ihana sää, vaan ihanaa on kun isäntä on ollut kotona ja on edelleen vielä tämän viikon isyyslomalla. Ja sekin on huippua, että pystyy liikkua ja tehdä jo melkein mitä haluaa. Kunto on huonontunut kamalasti raskauden aikana... Ollaan tehty pitkiä kävelyitä koirien kanssa. Vitsi, että olen kaivannut pitkiä lenkkejä!

Olen myös kuoputtanut kukkapenkkejä. Pihahan meillä on siis kokonaan lähes aukikaivettu ja myllitty. Edellinen tilan omistaja oli rakentanut kukkapenkkejä, joihin oli laitettu selvästi vanhaa multaa, kun rikkaruohojen määrä on ollut ihan älytön. Tein niin, että kaivoin auki, asetin suodatinkankaat ja haettiin uutta multaa ja perustin penkit uudelleen. Niiden kukkavalikoima on aika sekalaista, kun olen kerännyt pihasta ja pelastellut erinäisiä kukkaisa. Tilan alkuperäinen emäntä ehti liki 50 v rakentaa kuulemma yhtä kauneinta pihaa, mitä moni on nähnyt. Edellinen emäntä repi kaiken pois ja istutti syreeniä, tulppaania ja narsissia kaiken kauniin tilalle... On tuhottu hyötypuutarha, ruusutarha, vallinpäällä ollut syd'men muotoinen kukkapenkki, jasmiinit jne. Naapurit olivat olleet ihan kauhuissaan kun täällä oli viikate viuhunut. Eipä ainakaan alkuperäinen rouva ihan heittele volttia haudassaan jos näkisi pihan nyt, kun kaikki oli ehditty tuhota.

Nämä kauniit esikot (?) nousivat vanhan kukkapenkin kohdalta myllerryksen alta :) Sain ne siirrettyä kukkapenkkiin ja sitten joskus ehkä jonnekin muualle. Kaksi tuollaista kasaa oli lähekkäin tunkeutuneet ravan läpi.

Meillä on tänään ollut aika riekkuilta. Neiti J päätti taas, ettei sen tarvitse nukkua illalla normaaliin pikkulasten nukkumaanmenoaikaan. Neiti J:llä ihana suihkunjälkeinen touhutukka. Vauva taas ensin itkutti ja oli tyytyväinen ainoastaan olalla roikkuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti