tiistai 24. elokuuta 2010

Paluu arkeen...

...on ollut ihan älyttömän hektinen. Joka päivä on ollut vähintään yhdet vieraat talossa. Siihen päälle loman jälkeinen pyykki, koirat ja pennut (joista meille kotiin jää yksi pikkuinen, jee!) ja juuri uhmaikänsä pahimmoilleen aloittanut neiti J. Yöt ovat äitien aikaa ja nytkin kaikki pakolliset ensin, keittiösuunnittelua Ikean ohjelmalla, kunnes kirjautuminen epäonnistui, sivut sekoilivat (ovat päivityksen alla) ja KAIKKI tekemäni katosi. Kiitti vaan. Kerkesin saada kuitenkin niin pitkälle, että sain näytettyä isännälle visioni ja näin itse visioni 3D näkymällä. Keittiössä on muutamia ongelmakohtia, jotka rajoittavat kovasti toiveitani. Täytyy koittaa piirtää tai ottaa kuva jossain vaiheessa ja heitellä visioita ilmoille.

Mutta ensin aion kuvin esitellä ihanaa matkaamme:

Chilboltonin kylästä kävelemässä cow commonille ja cow commonilla.

Neiti J piknikillä Winchesterissä. Taustana Winchesterin katetdraali.

 High cliff, taustalla siintää Isle on Wight.

New Forestissa retkellä, missä kyseisen rotuiset hevoset elävät villeinä hoidettuna laumana.

Finkley Down Farm. Ihana paikka lasten kanssa! Helposti käsiteltäviä eläimiä, puolen tunnin välein opastettuja eläintuokioita (harjaa ponia, koske rottaan, juota vasikkaa jne). Alueella loistavat leikkipuistot ja piknikpöydät.

Highclere Castle - tai oikeammin kartano, joka toimii edelleen perheen kesäkotina. Upea puistomainen ympäristö ja IHANA Secret Garden. Kartanon entinen omistaja on sama mies, joka löysi aikanaan Tutankhamonin haudan. Tästä oli näyttely kartanon kellarissa. Rakastuin tähän paikkaan ja olisin voinut muuttaa sinne siltä seisomalta.

Wisley Gardens, puutarhaihmisten mekka Englannissa. Kaikki kukkaset ulkona eivät olleet parhaassa loistossaan, mutta aika erikoisia kukkasia tuli nähtyä. Tuosta banaanitertusta, tai sen varresta saimme isännän kanssa pari hauskaa vitsiä yhdistettynä noihin suppilokukkasiin, jotka olivat ihan vieressä. Lähinnä koskienkukkien hedelmöittymistä :D

New Romneyssa - sitten jo ihan toisella suunnalla - matkustimme Hytheen tällä maailman pienimmällä minihöyryjunalla. Kulki ihan entisaikojen malliin hiilillä. Hythessä piknikillä, kiertelyä ja lasten kanssa leikkimistä. Täällä kavereillamme lapsimäärä lisääntyi neljällä ja elo oli aika reipasta aika ajoin :)

Dover Castle - suosittelen.
Leeds Castle oli enemmän turistimaisempi, mutta ihana paikka. Uskomatonta, mutta se on ollut yksityisasuntona vielä reilut 10 v sitten.
Ihana, aina yhtä sykähdyttävä näky Lontoossa.
Tower Bridge sai uuden merkityksen. Matkan ihanin yllätys: isäntä "kosi" minua ja oli ostanut kauniin sormuksen! :) Me siis olemme edenneet vähän epätavalliseen malliin ja vaikka on lapset, asuntolaina ja avioliitto, niin kosintaa ja sukuhäitä ei olla vielä pidetty. Nyt sovimme nekin pidettäväksi. Isäntä oli pitkään odottanut sopivaa meille merkityksellistä paikkaa tälle ihanalle eleelle. Matkan aikana vietimme 8 v vuosipäivää ja tämän päivän jälkeen kävimme syömässä samassa Sohon China Townin Loo Tao -ravintolassa, jossa niin monesti kävimme siellä asuessammekin.
 Hamleysissa Neiti J sai valita ihan mitä halusi, ja hän valitsi pienen paljetein koristellun laukun :) Neiti oli ihan hiljainen aarteistaan (höpöttää tavallisesti ihan jatkuvasti) ja oli niin onnellinen teletapistaan ja kylpyankoistaankin :)
London Eyessa käytiin ensimmäistä kertaa. Ei ole sen väärti, että viitsisi tunti tolkulla lippuja jonottaa. Kaikki samat näkyy matalammaltakin. Minä istuin keskellä koppia välttelemättä alas katsomista. En pidä korkeista paikoista.
Westminster Abbeyssa kävimme ensimmäistä kertaa sisällä. Vaikuttava paikka. Samoin Tate Modern on jäänyt aiemmin väliin. En ole niin modernin taiteen ystävä, että se nytkään sen suuremmin sykähdytti. Dalin töistä pidän ja löytyi sieltä pari niitä. Westminster Abbeyhin pitää mennä uudelleen ilman lapsia. Minun aikanai meni neiti J:n kanssa, joka alkoi olla kärttyinen ja ylikierroksilla siellä... Onneksi näkyi paljon enkeleitä ja leijonia, jotta päästiin edes kunnialla ilman isoja kaikukiljuja läpi.

Hotelli oli loistavalla paikalla ihan London Eyen takana, Park Plaza County Hall.  Kannatti maksaa extraa hyvästä sijainnista lasten kanssa ja pienestä luksuksesta. Pääsimme nauttimaan viiniä vaahtokylvyssä isännän kanssa ja neiti J pääsi joka ilta kylpyankkojensa kanssa kylpemään. Saimme junior suiten, jossa oli hyvin tilaa lasten kanssa. Valitettavasti vaan Kirppunen ei tule matkasta mitään muistamaan. Kirppusen osalta matka näytti paljon tältä:
Tässä suurin osa matkalta kotiin tuotua. Meillä oli mukana iso urheilukassi kotoa lähdettäessä tyhjänä :)

Ja muutamia tarkennoksia:Cath Kidstonilta löysin kivoja juttuja. Enemmänkin olisin voinut tuoda mm. mukeja, mutta niiden kuljettaminen ei ole helpointa.

Kentistä valtavasta Outlet centeristä löytyi loistavia diilejä mm. Mexxiltä. Esim takki noin 20 €, neiti J:lle takki noin 15 €, kolme paitaa itselle, J:lle legginsit ja paita noin 60 € yhteensä. Nextistä lastenvaatteita £2/kpl (noin 2,50€). Highclere Castlesta yrttiruukut pienempi £5 ja isompi £8. Leeds Castlesta lyhty ja lapsille keijumelamiimiastioita ja peltilaukku & -rasia, sydän koristetarjotintarjotin noin 40 €. Nuo Fortnun & Masonin teerasiat olivat varmaan kalleimmat ostokseni. Yli 40 € yhteensä nuo kolme! Mutta en voinut vastustaa ihania purkkeja... Siellä oli loistava kahvivalikoima. Alakuvassa tuliaisia ja isännän ainoa toivo oli saada crickettisetti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti