lauantai 18. joulukuuta 2010

Joulunaluspuuhia

Ihmettelen ja hattua nostan teille, jotka ehditte ja kykenette päivittää kaiken härdellin keskellä blogejanne. Etenkin hattua nostan heille, ketkä jaksavat pitää joulukalentereita. Etenkin taas heille, ketkä sen tekevät omasta kodistaan. Joku nurkka pitää olla aina edustuskelpoinen. Toisaalta siinä tulee tehtyä jatkuvaa siivousta paremmin kuin tavallisesti. Tai sitten osa on vaan niin kadehdittavan tehokkaita emäntiä.

Tässä pari ahkeraa ja ihanaa:
http://kristakeltanenblog.com/
http://www.tuoksuvajoulu.blogspot.com/

Meille on huomenna tulossa porukkaa pikkujouluilemaan saunomisen merkeissä. Meillä on valettu alakerran varastoon uusi lattia. Siihen ei saa vielä laittaa päällisiä, niin koko alakerta on ollut taas vaihteeksi kaoottisessa poikkeustilassa. Eilen illalla isännälle annoin tehtäväksi hävittää remppaan liittyvät asian pukuhuoneen puolelta ja TAAS mun sivustavedettäväni päällä lojuvat kaikki puupötkylät sun muut rasitteet remonttijutut. Lasten nukkumaan mentyä otin urakan ja siivosin koko alakerran edustuskuntoon. Hirmuisin homma oli imuroinnissa. Varsinkin alakertaan vievät (kamalan) kokolattiamaton peittämät rappuset... Voi kerpeles mä kirosin sen maton moneen kertaan. Se on niin sopivan linttaantunutta nukkaa, että sitä mpitää imurin pelkällä putken suullaa pyöritellä, että ikäänkuin nousee taas "kuohkeamman" näköiseksi ja sitten siitä lähteen murutkin. Musta tuntui, että keuhkotkin oli remonttipölyä täynnä. Tulos on niin hyvä kuin voi hiukkasen keskeneräisessä olla. Mattokin lattialla ja tänään ostin pikkuiset valkoiset enkelilyhdyt tunnelmaa tuomaan. Kodin olen saanut aika lailla siivottua ja pari joulukoristettakin ripustanut. Minusta nuo pallot ovat tosi nättejä. Talvinen maisemakuva on hileiden alla ja vähän kuin välkehtii valon osuessa ja paljastaa alla näkyvää kuvaansa.

Meidän jouluvaloista pimpahti tänään kaikki 6 valoa. Meillä kärvähti sulake, niin se kai poltti ne. Ostin uuden setin tänään kun olimme Jumbossa. Asensin tietenkin heti valot takaisin, niin pienen hetken kuluttua KAIKKI 6 valoa pimahtivat ja mustenivat uudelleen! GRR! En kyllä ehdi enää ennen huomista käydä ostamassa uusia ja olisin niin halunnut, että on edes vähän nättiä, kun tulee vieraita :(

Leivottiin tänään tyttöjen kanssa pipareita kun isäntä oli viettämässä viimeisiä pikkujoulujaan. Kirppunen kitisi ja oli tyytymätön, Neiti Jii hötkyili ja koitti syödä kaiken raakana. Siinä hötäkässä ei tullut kuvia otettua, kun yhdellä kädellä kaulitsin, toisella näytin Neiti Jiille, miten pitää pienet kätöset kiireisinä ja jollain tekniikalla koitin roikuttaa Kirppusta lonkalla "marakattina".

Isukki kävi Pohjanmaalta kyläsä. Lähtevät jouluksi vaimonsa kanssa Lappiin, joten emme näe jouluna. Kävimme Luukissa pulkkailemassa lasten ja koirien kanssa, teimme hyvää ruokaa ja saunottiin. Tämmöisen tein heille joulutervehdykseksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti