lauantai 8. lokakuuta 2011

Kahdeksan tähden illallinen

Meillä on sellainen oma "arvostele mun illallinen"-tyylinen juttu. Anoppi ja appiukko, miehen sisko ja sen mies ja me. Meillä oli keskiviikkona syksyinen ilta. Nyt ei ollut tiettyä teemaa menussa. Syksyä tietty haettiin :)
 Alkuruokala oli broccoli-cheddar keitto.
Sen näin netissä jossain ja reseptin tein ihan omasta päästä. Kolme isoa broccolin kukintoa, 200 g extra mature cheddaria raastettuna, pari kasvisliemikuutiota ja useampi viherpippuri. Tuli TOSI hyvää! Itseäni häiritsi ainoastaa ieman epätasainen rakenne. Vaikka kuinka koitin sauvasekoittimella tehdä tasaista jälkeä, niin hiukan rakeiseksi jäi. Tätä keittoa aion kyllä tehdä toistekin.

Pääruuaksi marinoitiin kanan rintafileitä yrtti-vaölkosipulimarinadissa yön yli (isäntä teki marinadin itse) ja täytettiin basilika-valkosipuli-finlandiajuustotäytteellä. Kanat paistettiin uunissa ja tarjoiltiin uunijuuresten päältä. Uunijuureksiin käytin punajuurta, lanttua, punasipulia, valkosipulia, palsternakkaa ja lisäksi yksi porkkana ja peruna. maustettiin oliiviöljy, sitruunapippuri, suola, hunaja, tuore rosmariini -seoksella. Tykkäsin kasvisten mausta, kun niiden oma maku pääsi hyvin esiin, sattui tulemaan juuri sopiva al dente-kypsyys. Kanat pääsivät vähän kuivahtamaan eikä ne ollut niin mehukkaita kuin olisivat voineet olla.

Olen jotenkin ihastunut pannacottamaisiin jälkkäreihin ja sellaisen tein nytkin. Olisin halunnut tarjoilla cocktaillasista nämä, mutta niihin tein alkudrinkit (2cl Passoa 2 cl vodka 6 cl appelsiinituoremehua jäillä sheikattuna). Viinilaseja ei ole liikaa ja kuoharilaseja taas on liki 100 kpl. Ihan helpoin ei ollut paksuja mömmöjä siististi cocktaillasiin laittaa ja kapeahan sen suuaukko on syödä. Pitää alkaa hankkia lisää viinilaseja ihan muutenkin. Mä olen mennyt rikkomaan aina monta laiskuuttani astianpesukoneessa pesemällä ohuen ohuesta lasista tehtyjä viinilasjea... :(
 Alimmassa kerroksessa mansikkakermaa vaahdotettuna ja mansikkasurvokseen sekoitettu (hiukkasen vanilliiniaromia mukaan) ja kolmella liivatteella hyydytetty. Keskikerros valkosuklaa-lime rahkaa sitruunamehulla maustettu (ja parilla liivatteella kasaan) ja päälle hitunen vaniljakreemiä. Se ei ihan toiminut. mansikka ja rahkakerros toimivat hyvin kun tuli kumpaakin lusikkaan. Ei mitään tajunnan räjäyttävän taivaallista, mutta hyvä eikä liian makea. En lisännyt sokeria yhtään. Päälle sitruunamelissan lehti. Viininä (ostettiin ihan koko kanisteri) aina toimiva Devil's Rock.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti