torstai 29. heinäkuuta 2010

Vähän kaikkea on taas touhuttu ja kerrankin hyvää kahvia!

Tuliaisia on tehty, synttärilahjaa, häälahjaa, muuten vaan viemistä sekä "uuteen kotiin". Päivät ovat täyttyneet aika hyvin kaikesta kivasta ja vähemmän kivasta tekemisestä. Ystäviä ja tuttuja on tavattu, mikä on aina ihanaa. Tänään pyhitettiin päivä siivoamiselle. En vain voi jättää kotia kaaokseen kun reissuun lähtee. Musta on arsusta tulla kotiin pyykkikasan kanssa ja sen lisäksi odottaisi vielä siivoukset. On meillä muutoinkin ollut muutama asia, jotka on vähän roikkuneet. Yksi näistä on ollut erään laatikon sisus, jonka olen nostanut jo pari viikkoa sitten itselleni esille, että käyn kaiken läpi. No, enpä ollut vielä käynyt ennenkuin tänään. Inhoan myös roskiskaapin kuuraamista ja senkin tein tänään. Repäisin hyllyn kannattimeen kynnen ulkoreunan. Hitto että voi tuntua pahalta kaikessa tekemisessä. Teloin ihan urakalla myös vasemman jalan jalkapöytääkin. Ensin uudet kengät jalkaan -> hirmu rakko, joka puhkesi samalla reissulla. Yritin sitten kävellä autolle vähän muka kenkää kevyemmin jalassa roikottaen, niin astuin nokkospuskaan. Illalla kotona pudotin pikkuvarpaan päälle kaapista jotain, joka sattui ihan kerpeleesti ja sitten vielä pisti ampiainen ukko ja akkavarpaiden väliin, enemmän akkavarpaan puolelle, joka sitten turposi aika tatiksi. Ja voi hitto, että sekin sattu. Nyt olenkin sitten ihan skitona amppareitten kanssa. En todellakaan halua uusintaa, enkä kummallekaan tytöistä koettavaksi. Sen verran olen allerginenkin, että piti koko paketti vetää kyytabuja, että hiukkasen alko helpottaa. Onneksi niitä oli.
Huopamansikoita meni 4 v tytön synttärilahjakassin sisälle. Samoin neiti J:n 1 v 9 kk serkkunen sai viemisiksi pussillisen mansikoita. Neiti J:llä oli kamalan vaikeata pitää sellofaaniin käärittyjä mansikoita kädessä noin 30 min automaktkan ajan ilman, että nyyttiä koitettiin avata edes vähää.
Tämä kassi sai sisälleen mansikoita ja pääsi (toivottavasti) ilahduttamaan 4 v tyttöä.
Edellisen pilkkukassin kaverina valmistui tällainen. Tulevalle entiselle naapurille kävimme viemässä tuosta pilkkukankaasta tehdyn ovikoristesydämen tulevaan uuteen kotiin onnea tuomaan. Pitääpä napata kuvat myös valmistuneista Englannin tuliaisista!

75% amerikkalainen ja 25% suomalainen tulevana viikonloppuna häitään viettävä pariskunta saa häälahjaksi piknikpeiton ja pussukan. Näiden ohje oli uusimmassa Käsityökerhossa.
Taustalle tuli beigeruutukuvioinen vahakangas, väliin fleeceä ja tarkoitus tehdä kovin mökkihenkinen setti. Vaikka välillä meinasikin ärsyttää ommella kolmea kerrosta päällekkäin pitkiä pätkiä, niin olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Kävimme toissapäivänä Korkeasaaressa päiväretkellä. Siinä Espaa kävellessä ei voinut välttyä astumasta sisään Laura Ashleylle ja sieltä tarttui mukaan seuraavaa:
35 € maksoin tuosta koko setistä! Ja ihan tarpeeseen tulivat. Teepannua ei ole ollutkaan ja arkikäyttöön sokerikko-kermakko on ollut ajatuksissa. Pentikin Vanilja-sarjaa minulla on paljon ja siihen on sekä perintöArabiaa, jotka ovat olleet ihan arkikäytössä, mutta mieluusti siirtäisin suojatummalla osastolle. Niitten ei saa mennä rikki.
Pukuhuoneeseen löytyi tällainen.
Tämmöinen nätti pöytävalaisin lähti myös mukaan. Ehkä se päätyy jommalle kummalle tytöistä tai ehkä nyt ensimmäisenä lähitulevaisuudessa sänkyjen väliin. En viitsinyt sitä paketista purkaa, että pysyy hyvää. Kovin olin tyytyväinen löytöihini.

Meillä alkaa lomareissun jälkeen uuden keittiön, ullakon (johon tulee väliaikaisesti makuutilat), uuden eteisen (joka laajenee olemassa olevan kuistin verran) ja olkkarin rempan suunnittelun käynnistäminen. Remppafirma on ilmoittanut ehtivänsä synkyllä ottaa projektimme vastaan ja tavoite olisi saada jouluksi ison laajennus-remonttiprojektin toinen vaihe valmiiksi ja pääsisimme viettämään joulua isommissa tiloissa. Laitan reissun jälkeen vähän piirrustuksia muutoksesta ja visiota tulevasta keittiöstä jne. Nyt hakusessa on kovasti tapetti, joka tulee talon päätyseinään yläkerrasta alas saakka ja se näkyy olkkariin portaikon kautta. Kuviota saa olla ja vähän väriä, ei liian räväkkä, mieluiten ehkä vähän vihertävää. Sen mukaan sitten lähtee olkkarin maalit. Keittiöön tulee valkoista, tummaa (ruskea tai harmaa, on vielä auki) ja tyyli "moderni maalaishenkinen". Can't wait!

Korkeasaaren reissu oli kahvinkin saralla onnistunut. Menomatkalla poikkesimme Kauppahallista hakemassa eväitä ja siellähän myytiin Mokkamestareiden paahtamia kahveja! Ostettiin mukaan viemisiksi ja itsellemme kotiin. Tänään nautittiin sitten vanhanajan vaniljasta, joka onkin vanha tuttu. Tosin nyt sellainen miinus, että kahveja myynyt paikka jauhoi sen liian karkeaksi. Itse pyysin pannujauhatuksen, mutta oli kyllä aika kuivaa rouhetta lopputulos. Taisivat pavutkin olla kuivahtaneita, en ehtinyt katsastaa. Joka tapauksessa, Mokkamestarit osaavat paahtaa kahvin tummemmaksi ja pehmeäksi niin, että siihen ei tule hiiltynyttä ja palatunna makua. Heidän Mestarin sekoituksensa on ollut  pitkään suosikkimme. Sitä ei ollut tuolla myynnissä (netin kautta saa tilattua). Kahvista tuli jauhatuksen vuoksi vähän valjumpaa, kuin mitä se oikeasti on. Seuraavalla kerralla laitan hitusen enemmän kahvia ja annan hautua hitusen pidempään, niin pitäisi olla parempi. Mutta siis vaniljan aromi ei ole liian hyökkäävä, vaan tulee pehmeän maun mukana "tummana" esiin. Sellaisena pehmeän täyteläisenä. minusta maustetuksi kahviksi oikein hyvää. Läheskään kaikki maustetut eivät pääse millään tavoin suosikkien listalle keinotekoisuutensa tai liian hallitsevan keinotekoisen makunsa puolesta.
Korkeasaaressa Karhulinnan kioskikahvilan termareissa oli yllättävn hyvää kahvia! Sitä varautuu saamaan aina hapokkaat, hiukkasen kitkerät maidolla juotavat sumpit, niin nyt tuli ihan miellyttävä makuelämys. Siitä viitsi sen reippaat pari euroa maksaakin ihan siitä syystä, että henkilökunta jaksaisi jatkossakin pitää huolta terareiden puhtaudesta ja ilmeisen perushyvin valmistetusta kahvista.

Ai niin! Meinasin tässä innoissani unohtaa laittaa kuvia niistä vähän aikaa sitten tilaamistani kankaista.

Ihania! Taidan tehdä Kirppuselle tilkkupeiton noista. Neiti J:lle kun tuli edellisistä. Aloitin jo tekemään 8-kulmaisista tilkuista tyynynliinaa, mutta en päässyt vielä paljon alkua pidemmälle kun piti tehdä muut alta pois ja tuli vähän innoissaan tehtyä pari ajattelemattomuutta, niin joutuu nyt hiukkasen kikkailla tilkkujen kanssa.

Nyt onkin sitten päivitystaukoa jonnin verran. Huomenna pakkausta ja tulee lauma kavereita saunomaan (jos viitsii enää kuuman päivän jälkeen mennä kuumaan istumaan, mutta ainakin fiilistelemään melkein valmiista uudesta saunasta), on ne häät ja sitten - off we go to UK!

(En muuten käsitä, miten ihmeessä tuon blogspotin oman templaten tuoman taustan saa tämän haetun päältä pois!? Pilaa, kurja, tuon nätin kuvion.)

Piti  tulla vielä lisäämään viime öinen tapahtuma, joka meni Rauhalan tilan kummituksen piikkiin. Heräsimme isännän kanssa siihen, että neiti J:n nalle, jonka nenä, käpälät j amasu soittavat/juttelevat painaessa eri lastenlauluja ja loruja. Heräsimme parin lorun toistuvan ihan peräkanaa. Isäntä nousi katsomaan, niin nalle ei ollut mitenkään kaatunut tai muutoinkaan mikään ei osunut siihen. Aiemmin ei ole ollut mitään vikoja tms.

1 kommentti:

  1. Vau, miten herkullisia kankaita! Ihanan värisiä! Ja niin kauniita nuo astiat.. :)
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista