lauantai 5. helmikuuta 2011

Laajennus

Meidän talo käsittää asuinkerroksessa 1 mh + iso oh + keittiö + wc. Kellarissa meidän remppaamamme kylppäri (pukuhuone, varasto/khh, suihku, sauna) jotka ovat varsin kivat ja viittä vaille valmiit. laajennuksen suhteen on arvottu sitä sun tätä. 3 mh vai 4 mh, millainen khh ja kylppäri. 60 vai 70 m2. Alas tulee autotalli (talo siis loivassa rinteessä) ja mitä vanhaan autotalliin? VIHDOIN oelmme päässeet ajan kanssa hautomiimme ajatuksiin ja isännän kanssa muutoinkin ajatuksiemme kanssa yksiin ja pohjapiirros on nyt se, millaisena piirretään kokonaisuus (=ulkopuoli + isoimmat linjat pihasuunnittelussa) sekä myytävän osuuden kanssa. Tarkoitus on siis myydä noin 900 m2 pihaa ja niillä rahoilla laajentaa. Tällä alueella se menisi suunnilleen yksiin. Meille jää kuitenkin ihan kivasti tonttia. Ja tilaa sekä hyvästikin rakennusoikeutta rakentaa minulle haaveilemani ulkorakennus (noin 30m2).
Laajennusosaan tulisi näillä piirrustuksilla 3 mh, kylppäri ammeella, tilava kodinhoitohuone ja varasto, eteinen ja päätyyn toinen ulko-ovi. Lisäilen piirrustuksia myöhemmin.

On ollut hyvä asia muhituttaa ja välillä heittää huitsin nevadaan kaikki suunnitelmat. 1,5 v olemme pyöritelleet ajatusta jos toista suuntaan jos toiseen. Puolet remonttibudjetista olisi varmaan mennyt arkkitehdin kustannuksiin, ellei appiukko olisi arkkitehti ja piirrellyt aika monta eri versiota talostamme. Alkuun lähdimme ajatuksesta lisätä toinen kunnollinen kerros ja vaihtaa loiva harjakatto mansardikatoksi ja muuttaa samalla tyyli -50 luvun rintamiestalosta mansardihuvilaksi. Rakentajamme olivat sitä mieltä, että onnistuu, MUTTA riskinä on se, että joudumme parantaa perustuksia, tukirakennetta sieltä sun täältä ja tuollaisiin menisi reilu osa budjetistamme. Tähän on juuri uusittu ulkolaudoitus ja sekin olisi mnnyt uusiksi. Turhan paljon sellaisia kuluja ja riskejä, joita emme halunneet ottaa. Toinen vaihtoehtomme oli laajentaa sivuttaissuunnnassa ja muuttaa talon tyyliä hiukan tekemällä avokuistista lasitettu "kylmäeteinen" ja lisätä ikkunoihin kuviointia karmeihin sekä koristelistoin. Haluan hiukkasen huvilamaisemman ilmeen tähän tupaan, mitä nyt on. mutta vain hiukan, koska tyyli on oakostakin eri loivan rinnetalon kanssa.

Sisustukseen haluan leikkimielisyyttä ja yllätyksellisyyttä. Koko talon ei tarvitse noudattaa yhtä linjaa. Pikkuvessasta tulee romanntisempi "mummolavessa" ja ammeella sisustetusta kylpylämäisempi. Isäntä karsastaa hiukan termiä "teollinen", mutta silti haen jotain sellaista.
Tässä kuvassa on sen tyyppinen lavuaari ja kepeys.
Tässä myös jotain samaa, vaikkakin kovin erilainen:
Tilaa ei tule oleman näin ruhtinaallisesti, mutta se fiilis.
Keittiöön vähän maalaismeininkiä, olkkariin ja ruokailutilaan (yhtenäinen) tyyli on hiukan hekusessa, tv-huone hiukan modernimpi. Ajatuksena mix 'n match, jotain uutta jotain vanhaa. Kikkailua ja yllättäviä yksityiskohtia. Tulevaisuus näyttää, miten täss onnistun (onnistumme). Edessä monta riitaa ja "miten autan isäntää ymmärtämään näkemykseni"-keskustelua. Hih :) Ja saas nähdä, m iten nopeasti tuo kaikki toteutuu. Alkuun lähdetään siitä, että on 6 kk poikkeamispäätöksellä rakennuslupameininki... HUOH! TOIVON niin kovasti, että ensi jouluna olisi tilaa enenmmän. Nähtäväksi jää. Jos ei onnistu, niin myyntiin koko juttu ja uudet tuulet. Pääasia, että saataisiin arpa heitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti