Pidin eilen paikallisille rouville Me & I -kutsut. Minusta kiva tapa kutsua ihmisiä kahville ja väkertää kakkua ja pullaa. Muutoin meillä ei niitä kukaan söisi. Paitsi minä ja suojelen itseäni niiltä :D En meinannut ehtiä napsia kuvia, kun tekovaiheessa Kirppunen etenkin tuotti lisätyötä roikkumalla jatkuvasti toisessa kädessä ja itki heti jos laskin sen käsistäni. Isäntä nappasi laspet ja koirat juuri vieraiden alta pois ja he lähtivät mummolaan. Siellä selvisi Kirppusen kiukkuisuuden syy: Hirmuinen ummetus ja iso tuska kakkaa tehdessä. Tuli heti huono omatunto itselle, kun meionasi nousta ärtymys toisen kiukutellessa kun itse yritin laittaa juttuja. Aloitin sitten siitä päästä, mitkä eivät voi olla kesken vieraiden saapuessa ja jätin viimeiseksi ne, mitkä kykenin tehdä Meandi esittelijän aloituspuheen aikana. 11 meitä oli sitten kahvittelemassa.
Kinuskikissan blogista etsin juustokakun reseptejä. Ei ihan sellaista löytynyt, joka olisi juuri nyt tuntunut hyvältä ja sopivalta. Sovelsin itse perusvarmoilla ja hyvillä raaka-aineilla seraavan:
Mansikkajuustokakku
Pohjalle arviolta 300 gr kaurakeksejä murskattuna
Sulatettua margariiniä noin 120 g
Irtopohjavuoan pohjalle
Täyte:
4 dl kevyttä vispautuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
2 prk sitruunarahkaa
8 liivatetta
Pari tuntia jääkaapissa
Päällinen:
2 pussia pakastemansikoita survottuna
1/4 dl sokeria
4 liivatelehteä
Koristelu: valkosuklaakiekuroita koristelukynällä. Sulatus vesihauteessa.
Päällinen ja täyte jaettiin myös pieneen gluteenittomaan, jonka tein gluteenittomista digestiivikekseistä pieneen irtopohjavuokaan.
Kakun päällä olevista valkosuklaakiekuroista kaksi meni pieleen liian löysän suklaan vuoksi. Olisi pitänyt odottaa hetki koristelukynään laittamisen jälkeen, että hiukan jäähtyy ja on parempaa valuttaa. Kirppusen kiukuttelun vuoksi meni aika niin tiukille, etten ehtinyt korjata... Maku sai kovasti kehuja ja hyvää se olikin. Rakenne oli hyvä, hiukkasen kuohkea ja päällinen ei sellainen jellyhylly. tarkoitus oli saada myös raikas ja sitä se oli. Ei liian makea mistään kohdin. Teen kyllä toistekin.
Gluteeniton versio.Koristelukokeilu tämän mukaan. Hiukka on vielä treenattavaa :D
Pursotuksia pitää treenailla ja nyt huomasi muutaman seikan, joita seuraavallateen toisin:
- suklaan pursotuksessa odottaa sopivaa valumapehmeyttä ja testata vaikka johonkin ennen oikeaan paikkaan pursottamista
- kakun reunoille valui päällisestä valumia. Olisikoham vastaus odottaa hiukan liivatteen vaikutusta ennen kaatamista?
Nykykokin reseptikirja:
Ylimmässä kuvassa kerrosvadin alalautasella ihan iisipiisi torttutaikinaviinereitä vadelmahillolla ja raesokerilla. vetäisin Ikeasta ostetulla muotilla vain hauskan muodon.
Sain joululahjaksi tuon kerrosvadin. Se on ihana! Siinä on vaaleanpunaiset kukkaset, vanhaa englantilaista tyyliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti