keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Minipoppoo tsekattu ja...

Eilen kävimme tutustumassa Konalassa olevaan uuteen lastenvaatekirppariin, Minipoppooseen. 34 € ja jokunen sentti meni rahaa näihin:
Kirppuselle nahkasandaalit 2 €.
 Ihka uudet askartelusakset 2,20 €
 H&M paita 1 €
 Hame 1,50 €


 Söpöt farkut 4 €
 Legon mekko 3 €
 Hupparimekko 2 €
 Linnanneitopuku 4 €
 Legginsit 1 €
 Kirppuselle pipa 1 €
 Disricksonin ihan priima sadetakki 5 €
Ihan priimaa nämäkin, kurahousut 3 €

Ei mitään käytön jälkiä tässäkään. 3,50 € vuorellinen sadetakki.
Paikan käytävät olivat hiukan ahtaat, mutta paikka oli siisti. Mukavaa plussaa lastenhoitohuone, leikkipaikka ja muutama pöytä, jossa odoteltiin bussia ja syötiin viereisestä kaupasta haettuja eväitä. Aikovat kuulemma pientä kahvilaa siihen. Ahdasta tulee kyllä vaikka ajatus onkin kiva.

Neiti J istuu sylissä ja piirtää, Kirppunen nukkuu. Onneksi. On ollut sellainenkin vinkujen ja marinoiden aamupäivä. Flunssa uhkaa pukata päälle, ulkona sataa eikä nyt hirmuisesti hotsita ulos lähteä. Pakko pian mennä, että koiratkin saavat ulkoilua. Olen pari päivää yksin niin on hoidettava ulkoilutkin elukat huomioiden.

Näitä kotijuttujakin vähän... Ei me tätä nyt sitten myydäkään. Ollaan sen verran monta taloa käyty katsomassa ja yhtä monta kertaa petytty. Me saadaan tästä paljon parempi ja enemmän kivoja lisätiloja. Pitää nyt vaan tsempata ja koittaa kestää ja jaksaa. Ilmoitin, että ensi viikonloppuna lähtee olkkarista nämä typerät raitatapetit pois.

Laitetaampas nyt vähän näitä suunnitelmia näkyviin:
Tuosta siis ihan vasemmalla oleva on vanhaa olemassa olevaa. Vasemmalla näkyvä lasitettu osuus on nyt kuistia ja siihen haluan vanhanaikaisen tyyppisen lasiverannan, josta tulee eteinen. Pääoven oikealla puolella on uusin lisäys, parveke. Tästä tykkään hirmuisesti. Nytkin on ollut ihana juoda terdellä kaffia ja kesäiltaisin illallistettu siinä. Samoin myös olkkari kasvaa kesäisin suuremmaksi. Keskellä olevat kaksi ikkunaa ovat meidän makkarimme ja oikealla kodinhoitohuone sekä ihan oikealla toinen sisäänkäynti (tai itseasiassa kolmas).

Vasen osio on siis olemassa olevaa. Keittiöstä en saa mieleistäni saarekkeineen. Sen ideointi onkin pahasti käymistilassa ollut pitkään. Pitänee pyytää ammattilaista, kun en keksi hormin vuoksi, miten saisin mahdollisimman paljon pöytätilaa ja kompaktin toimivaksi. Nykyisestä ainoasta makkarista tulee tv-huone. Laajennusosaan 3 makkaria, khh, kylppäri ammeella.


Alakertaan on siis jo tehty tuo saunaosasto. Tuossa, missä on biovessa, on nyt mun kodinhoitohuoneeni. Keskelle tulee japanilaistunnelmainen kuntosali isännälle, keskelle mm. viinikaappi. Vintille on mahkuja rakentaa avara iso esim peli- ja hengailutila ja mulle pihatupa.
Ulkonäöllisesti ei ole ihan sitä mun pitsihuvilatyyliä. Ensimmäinen ajatus oli laajentaa ylöspäin, jolloin olisin saanut mansardikaton. Riskinä oli vanhojen rakenteiden mahdollinen kestämättömyys.
Tykkään asuinkerroksen ajatuksesta "sosiaalinen" puoli ja "yksityinen" puoli sekä siitä, että on kunnon erillinen saunaosasto, jonka ovesta pääsee omalle terassilleen, johon tulee muurattu kesäkeittiö. Mietittiin kovasti kolmen ja neljän makkarin välillä. Ylös saadaan lisää makkareita, tai sinne ei kannata seiniä tehdä kun ei ihan kokonaan ole täyskorkea, mutta aika magee tila olisi, kun lapset ovat isompia.

Let's see what happens...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti