perjantai 12. helmikuuta 2010

eBayn paketteja ja päiväkahvit

Huuto.net on tullut jo hyvin tutuksi myymisen ja ostamisen kautta, mutta nyt olen "laajentanut" viimeaikoina eBayn puolelle. Amerikasta olen ostanut joitain Betsey Johnsonin laukkuja yms ja U.K.n puolelta jonkun verran Monsoonin lastenvaatteita. Kampissahan Accesorize myy Monsoonin lastenvaatteita ja siellä onkin tullut asioitua, mutta tuolta löysin sellaisia(kin), joita ei täällä ole ollut tai esim. tuon suloinen pilkkutakin ihan uutena yli puolet edullisemmin.
 

Pikkuneiti J saa kevääksi tuon suloisen pilkkutakin ja vasemmalla olevan "tilkkumekon". Tulevalle vauvalle ostin kesäksi tuon raitamekon. Pesussa on yksi pitkähihainen paita, joka on myös eBayn kautta tilattu.

Päiväkahviksi tänään Brasilialaista Yellow Bourbonia. Ostettu Jumbon Caffista. Tämä oli tosin pettymys :( Paahto ei ole kovin onnistunut. Esiin on saatu enemmänkin palaneita aromeita kuin tummemman paahdon parhaat pehmeät aromit. Ei kyllä pelkästään ole mitään laatukahvia, mutta ihan ok, kun laittaa puolet tätä ja tänään toinen puoli oli tummaa Presidenttiä keventämässä. Sinänsä sääli, kun heidänkin kauttaan ostetaan paljon kauniita ja hyviä (raakoina) kahveja, mutta paahto ei todellakaan anna oikeutta sille, mitä tästäkin raaka-kahvista voi irti saada. Olen juonut todella hyviä pehmeitä ja maukkaita kahveja, joissa siis raaka-kahvina ihan sama papu. Suomeen tulee maailman parhaat raaka-kahvit, mutta pikkupaahtimoilla on vielä paljon opittavaa, miten saada niistä paras irti. Meillä on hyviä intohimoisia ihmisiä tekemässä ja kouluttautumassa koko ajan enemmän tälle käsityöalalle ja toivottavasti pian alkaa osua täydellisesti kohdalleen.
Kahvin viljelyssä pätee aika pitkälle samat jutut kuin viininviljelyssä. Lopputulokseen vaikuttaa maaperä, ilmasto, käsittely (lannoitus jne) ja tietenkin se, mitä sille kasvun jälkeen tehdään. Suurin osa kahvista pilataan valmistamalla se likaisissa laitteissa (kaikki varmaan tietävät ne ihanat ruskeat rinkulat lasipannussa? ne ovat härskiintynyttä kahvirasvaa) tai sitten väärä annostus, huono vesi jne. Vesi pitää olla sellaista, jota joisit raikkaana janoon, mistä aletaan kahvivettäkään lämmittää.

Kun tuossa mietin, mitä tekisin tilkkuviltin kanssa, niin päätin alkaa kutoa siihen sen yhden kerroksen verran paloja. Viimeinen ruskea on menossa, yksi valkoinen vielä niin kerros on valmis. Olin aloittamassa innoissani ompelemisen alkuviikosta, mutta isomummon vanha perintö-Singer teki lopullisen tenän. Langankiristin kiristää langan nyt ihan liikkumattomaksi. Koneessa on ollut pikkuvikaa siellä sun täällä, mutta kaikkien kanssa on pärjännyt (vaikka välillä ottanut pannuun kun temppuilee). Eiköhän tämä 60-luvun ihme ole nyt palvellut tarpeeksi pitkään. Ihana mieheni lupasi ostaa minulle synttärilahjaksi uuden ompelukoneen :) Nyt onkin kova haku merkin ja mallin kanssa käynnissä. Vahvoilla on Husqvarna Viking Emerald 116 tai 118. Ihan peruskonetta etsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti