perjantai 19. helmikuuta 2010

Luhdan Outletissä ja remonttijutua

Kotiäidin kohokohtia lapsen kipeänä ollessa on päästä edes vähän ostoksille. Näin jossain lehdessä mainoksen kyseisen Outletin jostain Mega ale jutusta ja suuntasin sinne. Mies ja J olivat tosin mukana, mutta mies hoiti lasta ja minä sain vähän kierrellä.

 

Kuvasta puuttuu anopille ostamani pyyhkeet. Koko setti 69 €. Minusta varsin kohtuullinen korvaus tuosta setistä. En ole mikään suuri Sara La Fountain fani, mutta tuo viinilasisarja maksoi 10 € niin otin mukaani. Nuo kaikki mustat jutut tulevat pääasiassa alakertaan. Sitten kun se valmistuu lopullisesti. Tuossa on siis huopaisia Kotka-sarjan lasinalusia 2 pkt, ruoka- ja kahviservettejä, Kotka-sarjan lasimaljakko, sisustuskori, Kotka-sarjan tarjotin, 2 käsipyyhettä, Skila tennarit ja pipo & huivi -setti.

Nappasin alakerrasta joitain kuvia.


Lattia on siis samanvärista kaakelia kuin suihkujen taustajutut. Ihanaa kun on kaksi suihkua! Kiva käydä koko perhe yhtäaikaa suihkuttelemassa.

  
Tämä on suihkujen vastakkeisella seinällä. Haluan tuohon yläpuolelle ison hopeanväriset hiukka koristeelliset kehykset omaavan peilin. Märkätilaan sopivana en ole löytänyt mistään! Ideoita tai vinkkejä mistä kysyä? Uusimmassa ja edellisessä Avotakassa oli kuva samasta kylpyhuoneesta, jossa sellainen peili oli. Pitänee kysellä lehden kautta kodin omistajilta, mistä peili oli hankittu.


Tässä on sauna. Tuohon tulee Harvian Legend puukiuas. Se on sellainen verkkomainen, jossa näkyy kivet kauttaaltaan. Panelointia ja lauteita vailla ollaan siis. Nyt kun tiedetään taas mitä halutaan, voidaan alkaa hankkia materiaaleja. Harmittaa edelleen, kun alkuperäinen suunnitelma ei onnistunutkaan.

Ikkunoita ei olla päästy pakkasten vuoksi vaihtamaan. Saa kuulemma olla mksimissaan +5, että sauma-aineen saa kunnolla toimimaan. Siihen saakka suihkussa ja saunassa alkuperäiset ikkunat ja reunat kauniisti auki...

Pukuhuoneen puolella on varastoon. Siellä on säilytystilaa ja väliaikaisesti pyykkikone. Tämä varasto oli ihan kaamea romuhuone kun taloon muutimme. Heivasin sieltä mm. ison pesuvadillisen linnunsiemeniä kaverin kanoille. Löytyi myös etupihan lampeen ostetut muovilumpeet, siniset kiiltokivet ja muovinen sammakko... Ne päätyivät kaatikselle aika nopeasti. Samoin kutunen lampi on nostettu pois. Arvatkaa oliko täynnä roskia ja limaista vettä kun oli vaan isketty maahan. Anyway, tuossa on siihen huoneeseen johtava alkuperäinen ovi. Aion sen säästää. Vanha maali pois ja uutta tilalle. Siitä tulee valkoinen. Olen vähän kahden vaiheilla säästääkö alkuperäinen ripa. Olkoon toistaiseksi.

Tässä suihkuilta päin kuva pukuhuoneeseen, josa on nyt vain pyykinkuivatustila ja näyttää huomattavasti matalammalta kuin oikeasti on. teimme ison duunin kun matalaa tilaa louhittiin (alla kallio) syvemmäksi, että saatiin lisää huonekorkeutta. Samalla tehtiin siis koko alakerran pohja uusiksi ja asennettiin lattialämmitys. Kuvassa näkyvä ilmalämpöpumppu on edellisten asentama ja lähtee pois. Takaseinään olen ajatellut Sandbergin ruutukuosista (beige skotti) tapettia ja muuten tulee valkoine panelointi. Lattia on harmaata kivilaattaa. Etualalla oikealla näkyy betoniseinään upotetun johdon saumakohta. Osa seinistä siis nyt betonia. Tänne ajattelin laveeria, tulee lasivitriini pyyhkeille yms (vitriini on jo, se pitää hioa ja saa uuden sävyn puuvahalla). Samoin ostin 1800-luvun (vai oliko ihan 1900 alkua) lopun naulakon, jonka aion myös uudelleen käsitellä. Se on nyt tumman ruskea. Siisti tosin, mutta haluan raikkaamman. Se on tarkoitus laittaa tuohon  ulko-oven vasemmalle puolelle.

1 kommentti: