maanantai 6. syyskuuta 2010

Pari sydäntä synttärijuhlien lomassa ja pieni serkkunen

Meidän pikkuinen neiti J:mme täytti sunnuntaina kaksi vuotta. Huomasimme isännän kanssa miettivämme, ettävastahan se vuosi sitten omilla synttäreillään oppi kävelemään ja viime vuonna synttärijuhlilla kerroimme Kirppusen tulosta. Siitä on JO vuosi! Nyt ymmärrän, mitä ne vanhat tädit ovat aina päivitelleet "voi kuinka on kasvanut" ja "voi kun aika rientää". Musta on tulossa ihan samanlainen.
Neiti J sai kaksi kakkua. Tässä gluteeniton sydänkakku:
Pohjana ihan perus "yhtäpaljon"-pohja gluteenittomana ja täytteenä survottuja mansikoita ja banaania. Kostutus sekamehulla. Kermavaahto päältä värjätty vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä ja sivut valkoiset, kuten myös pursotukset.
Toinen tekemäni kakku oli ihan normiversio (ei siis gluttari). Sama täyte. Muoto pyöreä ja sydänkoristeet.
 Tämä kakku tosin pääsi siskoni luokse sairaalaan, kun menimme uutta pikkuista tyttöstä katsomaan :) Kun meiltä kakkua jäi noin puolet, vein sen iltapalalle tarjolle. Kerroin läsnäolijoille, että tervetuloa kakulle. Perisuomalaiseen jurohkoon tapaan minua vain mulkoiltiin eikä kukaan sanonut mitään. Eräälle rouvalle (oletus rouvuudesta) sanoin kun oli siinä ihan vieressä, että täytteenä on maniskkaa ja banaania. Vastaus "jaaha". En nyt mitään yli-innokasta vastaanottoa kaivannutkaan, mutta tuo tilanne vaan niin kieli sellaista ihme juroutta, mihin niin turhan usein täällä törmää.

Anyway: siskoni tyttö syntyi 2.9. keisarinleikkauksella. Ihan suunnitellulla, kun pikkuinen oli perätilassa. Meillä on nyt yhteensä 4 juuri 2 v ja loput alle :D Mahtaa olla ihania kinkereitä luvassa! Tästä pikkuisesta tulee kummityttömme.

Kiirettä on pitänyt (kuten meillä aina), mutta jotain pientä käsityötä on ehtinyt jossain välissä tehdä. Tässä pellavasta. Vaaleanpunainen naru on rautalankareunaista, niin rusetin saa ätin muotoiseksi. keskellä pieni violetti kukkahelmi.
Ja toinen tämmöinen:
Tässä pilkkuversiossa on pieniä hopeanvärisiä helmiä ommeltu pieneksi rykelmäksi tuohon narun taitoskohtaan.

Tänään hain lainaan H:lta pari Ottobrea ja aloinkin heti piirtelemään kaavoja takkeihin ja paitoihin. Mielessä on ollut jo pitkään takkikangas. Voi jospa sitä pian pääsisi sitä tekemään! Siskon vanhempi tyttökin täyttää syksyllä vielä 2v, niin olisi kiva tehdä itse lahja. En kirjoitakaan, mitä mielessä ollut, ettei sisko täältä saa vihiä.:)

Kävin tänään tutustumassa Myyrmäkihallin kirppariin. Tein muutamia ostoksia. Meni 11 € rahaa ja sain neiti J:lle juhlamekon, nahkasandaalit, kaksi farkkumekkoa, Kirppuselle "talvisaappaat", bodyn ja housuhaalarit sekä itselleni nätisti harmaantuneen puukiulun kukkasia varten. maksoi ihan 50 snt! Osa kehtasi pyytää ihan hirmu hintoja. Muumitalo 25 € ja lasten muoviheppa 10 €. On mennyt vähän rahastukseksi tuollainen. Osa kuulemma ihan trokaa - ostaa halvoilta pöydiltä ja myy omallaan kalliimmalla. Huuhaa... Tsekkauksen tarkoitus oli tutustua paikkaan, kun on ystäväni Aan kanssa ollut ajatuksissa ottaa pari pöytää lokakuulla ja päästä eroon paljosta tavarasta.

Että semmosia. Meikäläinen on täällä yyhoona viikon. Isäntä lähti vaeltamaan viikoksi. Onneksi on tulossa äippä kylään ja kavereita. Ei ehdi kyllä pitkästyä taaskaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti