perjantai 10. syyskuuta 2010

Tulevasta keväästä jo ressiä

Ei sii sitse keväästä vaan helmikuulla loppuvasta äitiyslomasta (vanhempainvapaasta). Töihin en tahtoisi. En halua laittaa Kirppusta (enkä Neiti Jiitä) vielä hoitoon. Kotona tahtoisin olla ainakin elokuuhun 2011 (ope kun olen niin alkaisi uusi lukukausi). Enkä sittenkään välttämättä ihan täyspäiväisesti vaan osittain. Tein viime syksynä ennen Kirppusta muka osittaista hoitovapaata, mutta se oli ihan syvältä. Ajatuksissani oli 2,5 pvä töitä / viikko, tai ainakin sillä viikkotuntimäärällä. MUTTA meilläpä onkin syksy kiireinen, joten huomasin olevani koko syksyn 8-16 töissä ja neiti J tuntui aina olevan päiväkodin ensimmäisenä viety ja viimeisenä haettu lapsi. Hirmuisia omantunnontuskia kärsin siitä. Päiväkoti oli tosi kiva pieni paikka, mutta silti. Näen nyt jo mielessäni kauhukuvan, että meidän tytöt olisivat siellä AINA ja perheen yhteinen hetki päivittäin noin 17/18-aikainen nukkumaanmeno. Ehdittäisiin syödä illallinen yhdessä ja siinä se olisikin. Eli kaikki aika lasten kanssa olisi härdelliä ja iltakuvioita ja yhteistä aikaa viikonloppuisin. Sitä kokisi jokaisesta omasta menosta ilman lapsia hirmuista pahaa mieltä. Miksi ihmeessä lasten kotona hoitamista ei tuoeta? Tämä on varmaan se ikuinen äitien hermoilun kohde, kun lapset ovat tässä iässä. Olen miettinyt pääni puhki erilaisia keinoja olla kotona. Jos osittaista saisi tehdä oikeasti vaikka kaksi päivää viikossa, oikeasti säännöllisesti, niin siihen alkaisin keväällä jo. Tuon syksyisen osittaisen hoitovapaan toinen tyhmä puoli oli se, että kun työni ei todellakaan jakautunut tasaisesti, se vaikeutti myös päiväkodin kanssa juttuja. Syksyllä lukukauden alussa oli kiirusta ja neiti täyttä päivää hoidossa = täydet hoitomaksut ja 70 % palkka. Vuoden vaihdetta kohden opetustuntien määrä väheni (= saattoi olla kuukausikin opetuksetonta) niin jotta saat pitää päiväkotipaikan, pitää vähintään 12 hoitopäivää olla kuukautta kohden.
Liikeideoita on pyörinyt yksi jos toinenkin päässä, jolla rahoittaa kotona olemista edes hiukkasen enemmän kuin valtion tukema. Tosin on mielessä ollut jopa työpaikan vaihto ihan siitä syystä, että saisi säännöllisyyttä ja kotona olemista lapsille pidempään. Mutta ei noita ammattiopettajan vakansseja joka puulla tarjolla ole ja minulla on kuitenkin ihan päätoimisen vakanssi.

Tänään kävivät ystäväni M 3v tyttärensä kanssa päivällä ja iltasella ystäväni A ja toinen M. Tehtiin pieni kakku kun eivät viikonloppuna Neiti Jiin 2v synntäreille päässeet. Olipa kiva höpötellä :) itse juhlakalu on nuhakuumeessa ja huominen muskarikinjää väliin. Onneksi kuume ei kivunnut kovin korkealle ja neiti on suhteellisen reipas.
Tarjolla oli ihan kaupan valmispohjaan tehty mansikka-banaani täytteellä oleva torttu. Päällä sitruunarahka-vispivaniljaseos. Hyvin meni kaupan :)
Kakun kanssa keittelin Lontoosta Fortnum&Masonista ostamaani Afternoon Teatä. Oli se kallista mutta on se hyvääkin! Ihana pehmeä maku (ja kaunis purkki, joka minut ostamaankin houkutti). Nuo kolme pientä purkkia maksoivat Visan korttitapahtumaraportin mukaan 41,80 €. Kun teet loppuvat niin ihanat purkit jäävät jäljelle :)
Nämä talvitossukat löytyivät viime kerralla mainitusta Myyrmäen kirpputorilta 2 € hintaan. Mielestäni varsin kohtuullinen hinta ihan uudenveroisista kengistä.

Äitini oli muutaman päivän täällä kylässä ja alkoi toimitella, että Pohjanmaalla oli eräällä kirpputorilla lojunut jo jonkin aikaa vanha sivustavedettävä. Tämä tuli puheeksi, kun valitin, etten ole pukuhuoneeseemme pitkän etsinnän aikana löytänyt sopivan hintaista sopivan nättiä vanhaa sivustavedettävää. Äiti meni tänään heti aamusta kyseiselle kirpputorille katsomaan tarkemmin kyseistä sivustavedettävää. Kyseessä oli 1700-luvulta peräisin oleva täysin alkuperäisessä kunnossa täysiin ehjä kaunis yksilö! Sitä ei ole koskaan maalein pilattu, kuten niin moni lajitoverinsa. Oikeasti ihan säälittää, miten hirveillä maaleilla moni kaunis sivustavedettävä on aikanaan sotkettu. Tämä siis kaunis vaalean punertavan puun sävyinen ja täysin ehjä. Yhden multimedia viestin ja muutaman minuutin puhelun perusteella päätin ostaa sen 380 € hintaan. En tiedä, miten sen tänne kuljetan ja koska, mutta nyt minua odottaa nätti (toivottavasti livenäkin) sivustavedettävä Pohjanmaalla :)

Mamin pikkuisin.

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä totta että päiväkoti päivien jälkeen ei jää aikaa muuta kun syöttää lapset ja paimentaa ne yöpuulle. Onneksi on viikonloppuja millon saa kuunnella koko päivän lasten tappelua, kiukuttelua, pelleilyä ja hassuttelua :)

    VastaaPoista