tiistai 20. syyskuuta 2011

Häät osa 2

Ajattelin esitellä vähän juhlan alkujuttuja ja visuaalista ilmettä nyt. Kutsuthan ne ensimmäiset suunniteltavat jutut olivat, jotka määräävät koko juhlan tyyliä. Maalaishenkisyys oli ajatuksissa heti alkuunsa ja tämmöiset kutsut matkaan lähtivät:
Sinellistä ostin tarvikkeet. uusiopaperia korttiosa, mulperiin printattiin teksti (ei ole ihan helppo juttu!) ja revin reunat. paperikukkia ja niiden keskelle timanttitarrat. Kuoret kierrätyspaperista. Väliin tuli infopaperi. Taitteeseen juuttinarusta rusetti. Tykkäsin :) Näitä oli kiva näperrellä ja ylimääräisiäkin tuli tehtyä liki 20 kpl :D Emme olleet tekovaiheessa vielä tarkasti miettineet vieraslistaa ja tarkka määrä oli vielä auki. Osa kutsuista englanniksi englantilaisille (ja Amerikkaan) sukulaisille ja ystäville.

 Samalla tyylillä tein paikkakortit. Näissä oli keskenään erilaisia kukkasia etteivät ola ihan samanlaisia kaikki. Servetit taittelin viuhkoiksi siten, että sisempi oli valkoinen, päällä vaaleanpunainen ja juuttinarurusetilla kiinni (ihan hitusen näkyy oikealla servetin reunalla). Taittelin ne muka keveästi laatikkoon etukäteen, mutta hiukan ruttuun olivat menneet. :(
Kattaukseen keskelle pellavasta kaitaliina. Ostin Ikeasta useamman metrin pellavaa, eräs kaasoistani auttoi anopin kanssa ja leikkasivat sen 25 cm leveiksi suikaleiksi ja ompelivat yhdeksi pitkäksi pötköksi. reunoja en halunnut käännettävän, että näyttäisi vähän "rempseämmältä". Yhdestä isosta pellavakaitaliinarullasta kattaessa leikattiin sitten aina sopivan pituinen pätkä. Pöytiin Ikean paistivuoksiin rakennetut kukka-asetelmat. Sama hääkimpun tehnyt ystäväni teki siis kaikki kukka-asetelmat. Apuna oli kaksi muuta kaveriani. Tuttavani teki pajusydämiä ns. kaaospunonnalla ja niitä laitettiin muutamaan tolppaan ja hääaprin pöytään eteen kiinni pienillä neuloilla huomaamattomasti. Tolppien ympäri kierrettiin lastusatiininauhaa. Juhlapaikan pääoven katoksen reunoille laitettiin kaaospunonnalla tehdyt pajupallot. Pöytäaseteltiin ystäväni keksi käyttää puutarhastamme "rikkapuskan" oksia. Tai minusta se on ihan rikkapuska. Tiedättekö sen, jota kasvaa teidenvarsilla (istuttettuna) ja tulee vaaleanpunaiset tupsukukat oksien kärkiin loppukesästä. Leviää ihan hulluna... Ruusujen lisäksi vihreää neilikkaa, puolukanvarpuja, jotain hörselöä, herttaköynnöstä ja isoja lehtiä. Hiukkanen kiiltosumua niskaan ja avot :) Olivat tosi kauniit!!!
Navetan ylisillä Ikeasta ostetuissa tuopeissa pohjalla valkoisia koristekiviä, tuopin sisälle mahtuva ruusunippu, joiden ympärillä meni vaaleanpunaista nauhaa. Viereen pinkki tuikkukuppi ja alakerran ruokapöydissä olleissa asetelmissa olevia (tai siis samoja) pieniä paistovuokia ja niihin tarjolle suolapähkinöitä. Kunnon kuvia ei niistä koristeista valitettavasti ole. Tässä leikattu eräästä kuvasta. Sillä kovin rakeinen.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköistähän teidän häissä oli=)
    Mukavaa että vältyit stressiltä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) tule katsomaan parin päivän päästä ruuista juttua.

    VastaaPoista