torstai 15. syyskuuta 2011

Kaffittelua ja Meidän Häät osa 1

Kahviteltuhan sitä on päivittäin, mutta nyt pitkästä aikaa esittelen taas yhden herkuistamme.
Ostin jo vähän aikaa sitten Ruotsista Suomeen tulleilta Johan & Nyströmiltä Etiopialaista Harrar Longberrya. Ihanaa! Siinä on hyvä tumma ja pehmeä runko ilman aiemmin moittimaani hiiltynyttä makua, joka liian monessa tummapaahtoisessa kahvissa peittää alleen hienoja sävyttäviä makuja. Vaikka maku on rikas, se ei ole liian topakkaa. Marjaista tuoksu ja jälkimaku tekevät hienon säväyksen. Jopa monet voimakkaampia kahveja aristavat ystävämme ovat pitäneet (tai eivät ole kehdanneet moittia) tästä. Hintaa 250 g pussilla oli 12 euron paikkeilla, eli mitään ihan tarjouskahvia tämä ei kyllä ole. Ihan varmasti käyn hakemassa lisää tätä herkkua.
Kahvihan maisuu aina paremmalle sievästä kupista. :) Samalla on hyvä selata tuhannetta kertaa isossa laatikossa olevia sisustuslehtiä ja leikellä ideakuvia tuleviin projekteihin.
Meidän elokuulla vietetyistä hääjuhlistamme (itse vihkiminen on tapahtunut kaikessa hiljaisuudessa 2008) herkkupaloja ajattelin tuoda aina vähän väliä. Aloitetaan kukkasista ja kukkasista tärkeimmästä, hääkimpusta. Ystäväni lupasi tehdä kaikki kukat. Hän ei ole floristi, mutta lahjakas käsistään ja pystyin helposti luottamaan hänen kättensä taitoon ja tyylitajuun. Hän kun tuntee minut jo vuosien takaa ja hirmu litanialla kuvia hän sai paljon kehutut kukkasomisteet aikaan.

Halusin hääkimppuni olevan pyöreä olematta liian "geometrinen", hempeän mutta raikas. Ei roikkuvia juttuja, sopivan maalainen kokonaisuuteen liittyen mutta kuitenkin vähän "hienostunutkin". Eikös olekin onnistunut kimppu noilla spekseillä?!

4 kommenttia:

 1. Heippa Petra, IHANA kimppu! Lisää hääjuttuja, kiitos :-)

  Tuosta kahvista, miten siis keität sen? Joskus olisi kiva tarjota vieraille spesiaalia kahvia. Juha kahvia juokin, mutta ihan peruskahvinkeittimellä keitettyä. Itse en oikeastaan edes juo, paitsi juhlatilaisuuksissa ja kakun kanssa. Mutta onko tuo kahvi siis erikoisvalmistuskahvia vai suodatinkamaa?

  Kyseleepi Niina M.

  VastaaPoista
 2. Sä oot kyllä Petra lahjakas ottamaan kuvia! Oot saanu ihanan "taiteellisia" noista kimppukuvista ja niistä muistakin kukkasista :)

  terhi :)

  VastaaPoista
 3. Niina: Haudutan kahvit pääasiassa pressopannussa. Niitä saa esim. Kodin1 ja maksaa (isompi pannu) 20 € paikkeilla. Hauduttamalla kahviin tulee mukaan hienotkin makuaromit, jotka muutoin helpolla jäävät suodatinpussiin kiinni. Samoin kahvin rasva liukenee mukaan ja se tukee aromeita ihan samalla tavalla kuin ruuassakin. Pressopannussa helpompi on valmistaa hiukan karkeammalla jauhatuksella (pannujauhatus) mutta onnistuu ihan normaalilla suodatinjauhatuksella, kun muistaa, että mitä hienoisempaa kahvia, sitä lyhyempi haudutusaika. Ei ole hankalaa, mutta kannattaa kokeilla jonkun kerran niin huomaa erot.

  Terhi: Picasan kuvanmuokkaus :D :D

  VastaaPoista
 4. Oikein kauniit ja toivomasi kaltaiset kimput saitte.

  VastaaPoista