sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Habitare ja vapaa ilta

Meillä oli eilen vapaapäivä. Siis mamin ja daddyn laatuaikaa. Kirppunenkin oli ensimmäistä kertaa muualla yöhoidossa. Tytöt olivat anoppilassa yhdessä yötä. Me kävimme ensin pitkällä kävelyllä ihanassa aurinkoisessa syyssäässä pitkin läntisen Espoon merenrantareittejä. Kotona pikalounas, pikainen muodonmuutos ja taksilla lähimmälle juna-asemalle ja junalla Pasilaan ja Habitareen.
Ajatuksena oli saada jotain ideoita, ajatuksia, uutuuksia, erilaisia juttuja - jotain kivaa tulevia remppajuttuja silmällä pitäen. Päällimmäinen fiilis Habitaresta oli pettymys ja osastoilla keskinkertaisen markettikaman esittely. Oikeasti! Miksi ihmeessä yritykset maksavat kalliin hinnan messuosastosta ja esittelevät jo pitkään nähtyjä keskinkertaisia esineitä?! Meillä pääajatus oli kylpyhuoneissa ja keittiöissä. Kylppärikalusteet etenkin olivat suuri pettymys. Kuka haluaa messuilla nähdä tällaista:
 Olisin kaivannut jotain erimuotoista allasta, eri tyylisiä allaskaapistoja, innovatiivisia peilejä, mielenkiintoisia pyttyjä jne. Ainoa erilainen pytty oli Rakennusapteekin vanha englantilainen malli. Muutoin kaikki olivatkin ihan perus kamaa. Noita kuvan allaskaappeja eri värisinä on kaikki esitteet ja kaupat täynnä. No, näkeehän tässä vielä senkin, minkä kokoisina niitä saa... Suurin erikoisuus tuossa lienee hanan sijoittelu. Hanoja muuten oli hyvin esillä. Sääli vain, että niiden yhdistäminen altaisiin oli jäänyt puolitiehen. Eräällä osastolla (en muista minkä firman) oli kivana ideana muutama puinen allas.
Keittiön liesi on ollut jo suurin piirtein tiedossa. Tässä messuilla nähty malli, joka miellytti.
 Kaasuliesi, jossa keskellä parila. Värinä ehkä kuitenkin valkoinen. kaksi uunia iso plussa. Tuo muotoilu miellyttää silmää.
Jossain lehdessäkin esiteltiin etukäteen tämä valojoulukuusi. Tässä oli mielestäni onnistuttu hyvin tuomaan esille yrityksen toimiala hyvällä työnäytteellä. Hiukan oli kuitenkin syyllistytty osaston liialliseen täyttämiseen. Osa taustalla näkyvistä koristeista olisi voitu jättää pois. Tässä vähemmän olisi ollut enemmän.
Osastoilla oli ylipäätään aika vähän messuvieraille tarjoiluja. Muutama espressobaari näkyi, vain parissa oli makeisia tarjolla, yhdessä tyhjät likaiset kerrosvadit messuosastoksi rakennetun keittiön pöydällä... Ei sillä, että siellä olisi pitänyt hirmuisesti suuhun mitään saada, mutta oli aika vähän. Ihan huomiona :)
Meillä on tarkoitus panostaa tulevan kotimme valaistukseen. Siihenkin tietenkin oli ideahaku päällä Valo! -osastoilla. Tässä ehkä mielenkiintoisin:
 Eihän ole tavatonta tuo valolla/varjolla leikkiminen, mutta nyt sain ajatuksia :) Voisi toimia pikkueteisen (tuulikaapin) katossa. Jos tila on pieni, yksinkertainen, niin siihen voisi saada eloa ja kivan koristeellisuuden katossa olevalla kuviovarjostuksella. Jos alkaa tympiä, vaihtaa vaan lampun ja homma muuttuu takaisin.
Tässä vielä pari kaunista esinettä:
Messuilta Helsingin keskustaan illalliselle. Valitsimme jo tutun Tony's Delin. Pidämme molemmat italialaisesta ruuasta ja viinistä. Eikä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa. En vain jaksanut syödä pääruokaani loppuun. Alkupalaksi nauttimani antipastopöytä tuli sen verran tutuksi. Pääruuaksi otin kovinkin tavoistani poiketen ravioleja, murealla karitsalla ja pesto-pinjansiemenravioleja. Mureaa ja maukasta oli karitsa. Palvelu oli ystävällistä ja hyvällä mielellä jätti kivan tipin ja lähdimme vielä lasilliselle.
Minusta on aina välillä kiva lukea toisten blogeista päivän asuja. Oma päivittäinen asu kotiäitinä ei omia postauksiaan kaipaa :D Oli kivaa vähän laittaa muutakin päälle kuin sitä peruskamaa. Tony's Delisin vessan peilin kautta ikuistettu mami vapaalla. Saako tuosta mitään selkoa? Mekko Me&I all occasion dress, vyö ja vessan ovessa näkyvä laukku Betsey Johnson, tummat farkkuleggarit Gina Tricot ja jalassa ihan huiput alelöydöt! Hiukset takaa pään kiertävällä jatkoletillä ja ihan kajaliakin piti laittaa :)

Nyt tuli niin paljon juttua, että kahveista ja häistä lisää seuraavilla kerroilla. Mitähän esittelisin häistä seuraavaksi? Paikan koristeet vai ruoka? Kommentteihin saa laittaa ehdotuksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti