torstai 29. syyskuuta 2011

Kahaveeta ja juhulahumua osa 3

Heitetäämpäs tähän hääjutskaan kuva meidän hääautostamme. Harmi, kun takaikkunassa olevasta "Married again"-kyltistä ei ole kuvaa. Married again siksi, kun olemme menneet naimisiin jo yli 3 v ennen juhlaamme ja juhla oli monelle yllätys. Ja itseasiassa avioliiton siunaustilaisuus. Autossa soi kirjosta lähtiessä Bob Marleyn Put the Light Down Low ja fiilis oli mitä parhain :)
 Esittelen tässä toisenkin mainion kahvin, jota täytyy ostaa lisää. Sumatra Gayo Mountain. Hinta taas siinä reippaat 10 € / 250 g. Tämän kahvin tuoksussa löytyy tumman pehmeää pähkinää ja ehkä jotenkin sellaisen kypsän mustikan tuoksua. Hiukka hiiltynyttäkin aromia siellä taustalla. Maussa onneksi tuota hiiltyneisyyttä ei tule esiin lainkaan vaan maussa avautuu ihanasti pehmeän täyteläiset aromit. Ai vitsi kun pienen tauon jälkeen tein tätä, niin tuli ihan sellainen ilo pitkästä aikaa ensi hörpystä ja makustelusta.
Valmistan aina kahvini pressopannulla. Pyysin Johan & Nyströmiltä kahvin jauhettavan suoraan pannujauhatuskarkeudelle, niin se on ideaalli pressopannulle. Keitän veden vedenkeittimellä ja annan hautua muutaman minuutin. Pressopannulla valmistettaessa kaikki hienotkin aromit (ja hienot muruset) pääsevät kahviin mukaan eikä kahvirasvakaan jää suodatinpaperiin vaan tulee mukaan täydentämään aromeja. Eron näkee jo kahvin pinnasta. Se ei ole niin kirkasta - suodattunutta- kuin paperin läpi valuneena. kuvassa näkyvä pressopannu taitaa olla prismasta ja hinta noin 15 €. Niitä saa myös esim Kodin1:stä.

Mutta maidon kanssa ah' niin hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti