sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Tylsää

Jotenkin koko pääsiäinen on tuntunut tosi pitkältä. Tai sitten mulla alkaa ylipäätään käydä aika tylsäksi, kun on niin rajoitteinen ja aika suppeat tekemismahdollisuudet. Kyläilty on ja neiti J on päässyt serkkulaan leikkimään saman ikäisen serkkunsa kanssa. Kylläpä neitiä eilen illasta nukutti kun kotiin tultiin :)

Kotona ei olla saatu oikein mitään aikaan. Pihasta alkaa paljastua ihana muta. meillä tehtiin syksyllä salaojaremppa ja piha siis ihan myllitty. Nyt kun lumet sulaa, kaikki "kauneus" sieltä on paljastumassa esiin. En odota yhtään innolla sitäkään, mikä sotku yrittää tunkeutua kenkien ja koirien mukana sisälle...

Taisin jo aiemmin mainita, että kudoin vauvalle pipan ja tumput. Menee varmaan ensi syksyyn, kun voi alkaa käyttää.

Keittiön pöytää ovat koristaneet nyt keväämmällä vähän raikkaammat kukkaset. Olen maailman huonoin hortonomi, joten ihan perusplaatua ovat :) Narsissin juuri oli koristeltu pienillä pääsiäismunilla, jotka tänä aamuna siitä loppuivat :D Olin vähän pettynyt, että meillä ei käynyt yhtään virpojaa. Meidän talon sijainti on sellainen, ettei tänne helpolla varmaan eksy. Ehkäpä sitä ensi vuonna neiti J:n kanssa askarrellaan itse virpomisoksia ja käydään muutamassa talossa virpomassa. Luin ihmeissäni Kaksplussan keskustelupalstalta, että joku pikkuvirpoja oli saanut yli 160 € rahaa ja liudan isoja munia! On kyllä panokset koventuneet sitten omista virpomisajoista :O Minusta muutama pikkumuna on ihan ok. Aiemmin taloyhtiössä asuessamme ostin lakulaatikon ja meiltä sai esim. Sukulakuja.

Omasta lapsuusajan pääsiäistraditioista kaipaan pääsiäiskokkoa. Meillä päin Pohjanmaalla oli tapana polttaa sellainen ja illalla sen ympärille kokoontui paljon väkeä. Taidettiimpa joskus valita paras trullikin.

Raskauden uusia oireita ovat kohdunkaulan vihlonta ja alavatsan vihlonta ja paine kohdunkaulaa kohti. Toivottavasti nämä kielisivät lähestyvää synnytystä. Tällaisia ei ollut neiti J:n synnytyksen lähestyessä. Pari päivää ennen oli omituinen olo ja jotenkin siitä tiesin, että prosessi on alkanut, vaikka ensimmäistä kertaa kaikki tapahtuikin. Jalkoja on turvottanut jo pitkään, mutta nyt ovat sormetkin alkaneet turvota. Painoa oli tullut 1200 g/vko viime neuvolakäynnillä punnitessa... Onneksi edellisellä kerralla oli pysynyt paino samana. Neuvolantäti meinasi, että turvotus saattaa nostaa painoa noin kovasti - kasvaahan se vauvakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti