maanantai 29. maaliskuuta 2010

Päiväkahvit, isojen tyttöjen sänky ja pöljä uni.

Ostin jo tuossa tovi sitten aiemmin testaamatonta kahvia: Pehmeä Mocca. Olen sitä joskus kaupoissa katsellut, mutta jättänyt toistaiseksi ostamatta. Ex-naapuri rouva A tuli kylään sopivasti testaamaan uutta kahvia. Olimme kaikki (isäntä mukaan luettuna) samaa mieltä, että kovin oli laihan oloista. Purut vaikuttivat siltä, että olisivat väärin säilöttyjä; ihan kuivia ja pussista ei tullut hyvää tuoksua avatessa. Pussin pitäisi olla aromipussi, josta siis pääsee hiilidioksidi pois ja aromien pitäisi säilyä oikein hyvin. Kyllä sen nyt joi, mutta tosi pliisua.
Tein siitä seuraavana päivänä itselleni (myöskin pressopannulla, kuten tavallisestikin) kahvit. Laitoin yhden mitallisen liikaa ja annoin hautua tosi pitkään, niin alkoi tulla maut esille. Pehmeää oli kuten luvattiin, mutta aika vaatimaton makumaailma. Iahn juotavaa kun ei halua liiemmin miettiä, mitä kahvina juo eikä tullut mitään pahoja makuja esille. Mutta ei tuo kahvi (liekö vika pussissa vai kuuluukohan olla tuollaista?) kyllä TOP10 listalle pääse. Senkin voi juoda sekoitettuna pikkuhiljaa pois.

Neiti J sai isojen tyttöjen sängyn. Sellaisen jatkettavan. Neiti on nukkunut tähän saakka pinnasänkyvankilassaan, mutta pinnasänky siirtyy nyt vauvalle. Makkari alkaa olla tauluja vaille valmis. Pitää käydä vielä ostamassa pient kulmahyllyt, jotta saa jonkun kukkasen ja isäntä kännylleen paikan aamuherätyksiä varten. Ajattelin Indiskasta käydä katsomassa, vieläkö siellä on sellaisia valkoisia kulmahyllyjä. Isäntä halusi sängyn päälle sellaisen perus Iekalehden. Olisi kuulemma itse ollut lapsena innoissaan nukkumassa lehden alla. Olin ajatellut laittaa pienen organzaverhon, tehdä siihen pikkuisia kukkaisa ja hyllyn tai taulun seinälle. Antaa lehden olla hetken ja sitten teen oman ajatukseni. Ettei aina tule niin, että minä tyrmään isännän ideat. Naisellista taktikointia :)

Neiti on juuri nyt päikkäreillä. Meinasi mennä aika pitkä aika, kun tultiin ihan oma-aloitteisesti sängystä pois, avattiin ovi ja huudettiin mamia nauraen... Pimpelipompeli (norsu, joka soittaa tuiki tuiki tähtöstä) vedettiin aika monta kertaa peräkkäin päälle, mutta nyt makkari hiljenee ja luulen unen voittaneen. Meillä meni koko perheellä eilen sisäiset kellot ihan sekaisia kesäaikaan siirtymisestä. Ensinnäkään ei muistettu koko hommaa ja neiti J:kin kukkui puoleen yöhön! Monesti mentiin muka nukkumaan ihan normaalein rutiinein, mutta ei. Liekö vaikuttanut uusi sänky? Eiliset päikkärit menivät hyvin ja muutenkin neiti tuntuu viihtyvän siellä, kun meni ihan mutuen vain lukemaan kirjaakin sinne. Itse heräsin yöllä vähän väliä katsomaan, ettei neiti tipu sängystään. Huonoihin öihin omalta osaltani vaikuttaa myös se, että joskus masua ja kohdunkaulaa särkee ja vihloo sen verran, että pysyn hereillä.

Näin aamusta sellaista unta, että lähdin synnyttämään. Muistan vieläkin tarkasti, miltä näytti sali, lääkäri ja hoitaja. Hoitaja yritti sormin kokeilla avautumisen tilannetta, eikä saanut tungettua sormiaan oikeaan koloon. Lääkäri sanoi minun vuotavan verta "pohjaan saakka". Otettiin röntgeniä ja ultraa selvittääkseen vauvan tilaa. Napanuora oli pahasti kaulan ympärillä ja minä ihmeissäni. Itse näin ultrassa vain naureskelevan pikkuisen vauvan.
Kerhossa näin eräällä ihan pikkuisella vauvalla suloisen kudotun tuplatupsupipan. Kudoin vauvalle saman tien samanlaisen. Tumput ovat nyt vaiheessaan. Pitää ottaa toivottavasti valmiista setistä kuva seuraavaan kirjoitukseen. Tein sinen Fabricwormille tilauksen useammasta erilaisesta kankaasta. Innolla odotan niitä :) Ajatuksissa on siis tehdä neiti J:n sänkyyn tilkkupäiväpeitto.

Sain myös vision talomme tulevasta laajennuksesta. TAAS meni lähes valmiit piirustukset täysin uusiksi... En ollut täysin tyytyväinen edellisiin, mutta en keksinyt ratkaisua tai muutosehdotustakaan parantaakseni ongelmaa. Nyt sitten kiepautin koko lisäosan toiselle puolelle tonttia ja kodinhoitohuoneesta oven ulos takapihalle ja sinne pyykkitelineet, kompostit yms. Minusta on loistava ja isännästä myös. MUTTA menee yhdestä kohtaa tuollaisenaan liian lähelle tontin rajaa. Pitää piirtää sen vuoksi vielä jotenkin uudelleen, että tulee sellaiseen muotoon, ettei tule tuollaisista sitten ongelmaa. *huoh* Lisätilaa odotellessa. Sille olisi todellakin käyttöä. Onneksi alakerta etenee ja saatiin valittua saunaan laudemateriaalitkin loppujen lopuksi. Mangoliaa tulee seiniin ja olikohan nyt haapaa lauteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti