keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Jussi-paidan kuvia, ohjeet ja iso masu

Tässä on tämä Jussi-paidan alku:
 
Vatsakappale on tuloillaan tuosta viininpunaisesta. Jos joku haluaa kutoa koiralleen paidan, niin simppeli ohje:
  • Mittaa etutassun takaa selän yli toisen tassun taakse (kainaloon) mitta. Luo silmukoita sen mukaan ja tee selkäkappale hännäntyvestä niskan alkuun. Reunoihin voi tehdä muutaman nurin-oikein joustinjutskan (esim. 6 silmukalla riippuen paidan leveydestä). Jos kutoo aina-oikein, paita venyy helposti käytössä turhan paljon. Parhaaksi olen havainnut joustinta alkuun (hännän puolelle) ja sileätä muutoin.
  • Kun pituus on sopiva, jätä päättelemättä silmukat toiselle puikolle.
  • Vatsakappaleen leveys etutassujen välimitan verran ja pituus vatsanalta (riippuen onko uros vai narttu) sopivasta kohtaa rinnan yli etutassujen välistä kaulan alkuun.
  • Ota 5 puikkoa (tai pyöröpuikot) ja ala kutoa ympyränä selkäkappaleen kanssa.
  • Kudo joustinommelta (oikein-nurin). Kavenna silloin tällöin muutamia silmukoita muotoillaksesi kaulan mukaan istuvaksi. Kauluksen voi tehdä joko käännettävänä poolona tai juuri kaulapannan kanssa sopivaksi (näin olen itse tehnyt käytännöllisyyden vuoksi).
  • Jätä etutassujen kohdalta vatsakappaletta vähän löysemmälle ja kiinnitä reunat käsin (putkilo tassun rei'illä).
  • Voit halutessasi kutoa hihat, mutta mieti käytännölisyys, että koira voi liikkua vapaasti saumojen kiristämättä. Moni villapaita jää tästä syystä käyttämättä.
Hyvää villapaitaa tulee pdiettyä kuivilla kylmillä keleillä ja toimii viluisemmilla tuulen ja vedenpitävän takin vuorena. Valitse lanka sen mukaan, että voi pestä, ei kutita eikä ala haista kastuessaan.

Kävin tänään liki vuoden tauon jälkeen edellisen kotimme lähellä toimivassa MLL kerhossa neiti J:n kanssa. Oli kiva nähdä vanhoja tuttuja. Nyt kun olen taas kotona, niin jatkamme käymistä.

Otin peilin kautta kuvia itsestäni ja masusta. Menossa on siis RV 30+3. Eilen olin taas lääkärissä ja kudosvammoja taitavat olla pahimmat kivut. Onneksi ei paineista yms huolimatta vaikuta siltä, että vauva nyt ihan ennen aikojaan (ainakaan vielä) olisi maailmaan tulossa. Kun nyt itseään tuosta kuvasta katselee, niin aika muhkean kokoinen olen kyllä...

 
 (Kuvassa takana näkyy Huuto.netistä ostamani kenkäkaappi, jonka myi Nanna. Sittempä on tullut seurailtua hänen blogiaan. Etenkin kun molemmilla menossa isot remontit, pienet lapset ja sisustus kiinnostaa. Tosin Nanna on päässyt sisustamaan PALJON mua aikaisemmin...) Nayttää muuten tuo eteisen seinä aika valjulta kun muokkasin kuvaa Photoshopilla ja otin taustan pääasiassa pois. Samoin oma nassu ja hiukset näyttivät kuvassa siltä, että ei tosiaan haittaa, vaikka onkin epäselvempi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti