maanantai 15. maaliskuuta 2010

Lapsityövoimaa ja kahvitteluja

Neiti J halusi auttaa mamia kovasti tapetteja irti repiessäni:

Eilen testasimme Ikean kahvia. Vuorossa oli 1,90 € / 250 g UTZ-sertifioitu luomukahvi. Ensituntuma oli, että kahvi olisi kovin laihaa, siis runko kevyt ja pliisu. Mutta kun sitä alkoi juoda, niin oli kiva pehmeä maku, vaikkakaan ei tullut esiin mitään makuhermoja kutkuttelevaa. Ei noussut esiin mitään tiettyä kivaa makua tai mitään, joka tekisi kahvista persoonallista, mutta ehkä siitä syystä käykin oikein hyvin vieraille tarjottavaksi peruskahviksi. Kaikkea kallista omasta mielestä hvyää kahvia ei ihan viitsi juottaa kenelle tahansa, kun eivät osaa arvostaa tai tajua siitä mitään. Tämä on sellaista, että kehtaa tarjota ja parempaa kuin perus vaaleapaahtoinen suomikahvi. Tuo UTZ-sertifiointi on nimenomaan siis kahville kehitelty sertifiointijärjestelmä, joka tähtää pitkään kestävään kehitykseen kyseistä kahvia viljelevillä tiloilla. Ei pelkästään takaa viljelijälle hyvää hintaa vaan vaatii kehittämään tilan toimintoja ympäristöystävälliseksi ja auttaa yhteisön mm. koulutusta ja muuta itse kylän tai tilan ihmisten elämään pitkällä tähtäimellä vaikuttavaa. Tämä sertifikaatti takaa myös tietyn laatutason tuotteille, jota esim. Reilu Kauppa ei tee.

Seuraavan kerran kun Ikeaan menette, niin kyllä tätä kehtaa mukaansa ostaa.

Olin viikonloppuna eräällä kurssilla, jonka sivutuotoksena syntyi pari patalappua. Kaivoin virkkuukoukun naftaliinista ja kokeilin tehdä tämmöiset. Ei ole tullut juurikaan virkattua ja se onkin vähän uusi maailma. Joskus ärsyttää ihmisten typeryys ja tilannetajun puute.

Kurssilla oli hyviä luennoitsijoita ja yleisöä noin 150 hlöä. Muutama kyseli aina asian sivusta "mitäs jos ja sitten vielä mitäs jos"-kysymyksiä niin,e ttä parinluennoitsijan aika meinasi mennä näihin hypoteettisten tilanteiden ehkä-analyyseihin. Osa luennoitsijoista, oli onneksi fiksuja ja kuittasivat jossittelut jollain kommentilla ("Mitäs jos marssilaiset hyökkäävät" oli erään). Joku yleisöstä sanoikin, että voisivatko nämä muutamat kyselijät keskustella luentojen jälkeen koska muut haluavat kuunnella luennoitsijan asiaa. Onneksi valtaosa jossittelijoista tajusivat pitää suunta kiinni tämän jälkeen. Kuvittelevatkohan he olevansa jotenkin fiksuja ja haastavansa puhuvan ammattilaisen ammattitaitoa? Buaah... Ai niin, huvittavin (/järkyttävin/yllättävin) koskaan näkemäni tatuointi tuli tuolla vastaan: nuoren naisen vasempaan käteen ranteen yläpuolelle käden selkämykseen oli tatuoitu "kirkkovene". Sellainen tikku-ukkoversio tästä kirkkoveneeksikin kutsutusta naisen sukuelimestä. Se oli ihan näkyvän kokoinenkin, noin 10 cm pitkä ja tällä reilu parikymppisellä vielä 3/4 hihainen paita, jotta varmasti näkyi hyvin. Muutoin hänen tyylinsä ei ollut mitenkään tavallisuudesta poikkeava.

Laitoin Huuto.nettiin pari kohdetta myyntiin:
Kestovaippoja
BabyGap haalari

2 kommenttia:

 1. Kiitti kahvivinkistä! Ikeassa tulee aika usein käytyä vähintäänkin lihapullalounaalla :)

  Vielä voisit (joskus) vinkata jonkin hyvän espressolaadun, olen kaivanut mutteripannun naftaliinista ja sain sen jopa toimimaan kun vaihdoin haurastuneen tiivisteen. Ekat sumpit keitettyäni nimittäin jumahti niin lujaa kiinni koko pannu että piti pihtien avustuksella avata osat toisistaan. Lähinnä maitokahvia varten sitä kyllä keittelen, en nauti espressoa "raakana".

  Tuo meininki luennolla kuulostaa vähän siltä mitä allekirjoittaneen työpaikalla harjoitetaan jatkuvasti, erittäin kehittävää...not.

  t.exnaapuri

  VastaaPoista
 2. Ihanan tilkkupeiton olit vauvalle kutonut.

  Tuttua hommaa tuo tapettien repiminen, joskin siitä on jo vuosia. Muistuu silti elävästi mieleen. Tapetti oli maalattu, eikä siksi meinannut irrota millään.

  VastaaPoista