maanantai 21. kesäkuuta 2010

Lohivoileipäkakku

Kinuskikissan blogista hain vinkkejä ristiäistarjottaviin ja tämän reseptin nappasin sieltä.

12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
Täyte:
400 g lämminsavulohta (nahkoineen ennen kalan “putsaamista” n. 600 g)
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria
Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai sitruunavettä
Koristelu:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta
(http://www.kinuskikissa.fi/?p=784)

Muutin sitä hiukan kevyempään suuntaan käyttämällä täysjyväleipää, kevyt tuotteita ja päälliseen yksi purkki ruohosipulituorejuustoa makua antamaan.Kostutukseen käytin rasvatonta maitoa aika kevyellä kädellä. Kylmäsavulohta oli aika reippaasti ja anoppi sai siitä leipänsä päälle lapsia kaitsiessaan :)
Täytteen ranskankerma-tuorejuustoseos vatjattavana kuohkeaksi.
Hienonnettu tilli ja kumpikin lohi.
 Lisäsin lohen palan suoraan tähän enkä laittanut omaa kerrosta tämän päälle.
Kaksi leipää vierekkäin ja kolme peräkkäin. Laitoin leipien reunoista leikattuja paloja joihinkin koloihin tukemaan kakkua.
Päälle levitetty tuorejuusto-ranskankermaseos ja sitten koristelemaan.
Ensimmäisenä salaatista kerros.
Sitten lohesta rullia ja pikkuisia kiekuroita reunoille.
Viimeinen silaus parilla kurkkuviipaleella.

Hyvin maistui!
Kokonaisuudessaan kakun hinnaksi tuli vähän vajaat 40 €, joista lohien osuus noin 22 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti