tiistai 8. kesäkuuta 2010

Takaisin kotona

Viron reissu on takana. Eilen illalla aika myöhään oltiin kotona. Neiti J oli aika kierroksilla, kun nukkui vain noin 30 min päikkäreitä ja leikki koko laivamatkan leikkipaikassa. Tänään menikin hyvin ajoissa pitkille päikkäreille. Etenkin kun olimme aamupäivästä kerhokavereiden kanssa ulkoilemassa ja heppoja katsomassa erään kerhokaverin kotona. Saisin alkaa käydä ratsastamassa eräällä niistä, mutta kun ei tahdo vielä onnistua olla irti pienestä läheisriippuvaisesta tissitakiaisesta (kaikella rakkaudella :D). Ehkä kuitenkin maltan odottaa, että kirppunen vähän kasvaa.

Tallinnassa on tullut vierailtua aika usein, joten mitään ihmeellistä ei matkaan sen suhteen kuulunut. Ravintoloissa tuntuu hinnat nousevat ja ovat ihan Suomi-tasoa. Asiakaspalvelu on vain parempaa. Kolmessa ravintolassa saimme kussakin paljon aidommin hyvää palvelua kuin täällä pitkään aikaan. Taas sai hävetä muutaman suomalaisen kännikäyttäytymistä ja erään naisen pätemistä hotellissamme aiheena: meillä on aikainen lähtö, miten järjestätte meille erikoisaamiaisen lyhyellä varotuisajalla. Fiksu olisi tajunnut matkaa varatessaan ottaa huomioon erikoistarpeensa eikä reuhata respassa viimetipassa. Tai olisi ostanut evästä! Hävetti. samoin se, kuinka moni suomalainen antoi koiransa pissata hotellin käytävälle!!!

Paria uutta kahvia tuli reissulta tietty ostettua. Paulig tekee Venäjän ja Balttian markkinoille erilaisia kahveja kuin Suomeen. Moni niistä on tummempi paahtoinen kuin Suomen markkinoille tehty. Meidän hapokkaammat vaaleat paahdot eivät kelpaisi itäisemmille naapureillemme - ja harvalle muullekaan maalle. Tänään kaffittelin itsekseni Pauligin Classicilla. Sitä oli tarjolla myös 100 gramman pikkupusseissa, joita ostin 3 ja yhden 500 g paketin. Ajattelin testata ja jos on hyvää, tarjoamme sitä ristiäisissä reilun 2 viikon kuluttua.

Ensimaistamalla tuli sellainen voimakas, hiukan hiiltynyt maku. Pelkäsin, että taas päästään juomaan palaneen paahtunutta paahtoa. Tässä oli kuitenkin muitakin vivahteita maussa ja enemmän runkoa. Kuitenkin minun makuni vaati tähänkin maitoa makuja pehmentämään. Tosin taisin antaa hautua vähän liian pitkään. Täytyy kokeilla hiukan lyhyemmällä haudutusajalla. Jos tätä saisi Suomesta, suosittelisin kokeilemaan. Ja jos eteläiseen naapuriimme matkaat, niin osta ihmeessä kokeeksi. Ei ole kuitenkaan niin erikoista, että menee helpolla uusien makujen kokeiluun ja on kuitenkin selvästi erilaisempi kuin peruskahvit.

Ei ole tullut noista koirista paljoa kirjoitettuakaan. Tässä kuva tämän päiväiseltä lenkiltämme. Mukana oli ystäväni A kahden koiransa kanssa. Neiti J kutsuu häntä jostain syystä Keijuksi :D Kuvan parson on "lainakoirana" jonkun aikaa. Pitkospuilla kävelevä espanjanvesikoira mummokin innostui mutakylvyistä niin, että väritys oli hännästä alaspäin hiukan eri kuin selkäpuolelta... Staffineitimme vasemmalla. Oli ihana olla pitkästä aikaa pitkällä lenkillä kyseisessä metsässä.

1 kommentti:

  1. Heippa tulin kurkkimaan tanne :)

    Kivalta reissulta kuulosti, vaikka osalta suomalaisilta taitaa kaytostavat unohtua kotiin.

    Mutta nyt jatkan juttujesi lukemista :)

    VastaaPoista