maanantai 22. marraskuuta 2010

Jouluttais, mutta...

...Ottaa päähän tämän tuvan ahtaus. Tavaraa ei saa mahtumaan piiloihin ja tuntuu, että jos vielä kovasti joulujuttuja esille ottaisi, niin ARGH. Ulos laitoin valoverkon kuistille ja makkariin taidan käydä laittamassa joulutähden - kun sen jostain löydän. Tavaroita on niin paljon siirretty paikasta toiseen remontin vuoksi. Meitsi on ihan kypsä. Haluan tilaa, avaruuden tunnetta, siisteyttä. Kiitos. Mun kunnon pipokin on autotallissa jossain niistä uudelleen pakatuista vaatelaatikoista. Samoin toppahousut. Ja niitä tarvitsisi kovasti jo.

Käsitöitä on tullut tehtyä lähes päivittäin. Tässä taas jotain valmiiksi saatua:
Tämä on menossa joululahjaksi äipälleni. Tai sitten isomummalle. Pöytäliinaksi tuota ajattelin. Hurauttelin vapaalla ompelulla kiekuroita ja sydämmiä. Tuossa etualalla taitaa vähän näkyäkin. Silitysrautaa tarvitsisi, mutta ei olla vieläkään päästy sitä ostamaan! Tämän tein ihan jouluisten tilkkutöiden kirjasesta ohjeen mukaan. Näin kun kuvasta tuota katsoo, niin punainen pilkkukuviokangas jotenkin hukkuu. Tai siis yhtään pilkkuja ei kokonaisena näy. Olisi ollut ehkä hienompi, jos olisi tehnyt punaisen neliön kokonaan punaisista (kuten keskellä), kun ohjeen mukaan laitoin punaisia suikaleita keskustaringin reunalle, kuten alimmassa palkissa näkyy. Jos teen samaa uudelleen, teen vähän selkeämmistä väreistä enemmän osiin värien kautta "värikokonaisuuksia".

Kirppunen viluvarvas sai lampaanvillalangasta sukat. Ja kyllä muuten lämmittää! Varpaat olivat ihan lämpimät tänäänkin pakkaspäikkäreiden jälkeen. Nämä sukat ovat ensimmäiset, joihin käytin näitä lankoja. Taidan kutoa Neiti Jiillekin kunnon villasukat. Tosin hänelle mahtuu vielä hetken Islannista tuomani kaninvillasukat, ja sitten ne perii Kirppunen.


Kaksi uutta joulukranssia valmistui. Niiden tarkoitus on olla kiitosta mummille ja kummille, kun tulevat hoitamaan lapsia tulevana viikonloppuna. Tuon alemman taidan jättää meille joulukoristeeksi.

Tämmöisen ostin taannoiselta Helsingin keskustan reissulta keittiöön.
Indiskasta löytyi ja hintaa 4,95€. Mielestäni hyvinkin sen arvoinen.
Lauantaina käytiin Vanhassa Porvoossa aikaa viettämässä. Ihmeitä en siltä reissulta ostanut, kun suurimman osan aikaamme istuimme odottamassa palvelua paikallisessa Rossossa, jossa Dallasin tyyliin hiuksensa ja meikkinsä laittanut tarjoilija ei pitänyt mihinkään kiirettä - saati, että olisi muistanut tuoda kaiken kerralla. Vähän Tilda-joulunauhaa (nakyy alemmassa joulukranssissa), Belle Maisonin joulupuhdistussuihketta ja mummille Mummi ja minä pesuainetta, joka tulee joulupaketin täytteeksi lapsilta.

Eilen olimme viettämässä raksasynttäreitä. Kiitos kivoista juhlista! Oli emäntä jaksanut näpertää jokaiselle pikkujuhlijalle kivat laatikot, joista löytyi kirjanen, pillimehua, namia jne :)

Ystäväni A on koirineen tulossa lenkille meille. Lähdetään vaihtamaan kuulumisia ja koiruudet saavat metsässä rymistellä. Onneksi sillä reitillä on valot. Sen verran "villiä luontoa" :D

2 kommenttia:

  1. Sinä se jaksat olla ahkera! Harmi, ettei tunnettu silloin kun olin yläasteella. Oisit saanut tehdä kaikki mun pakolliset työt kässän tunneille :)

    VastaaPoista
  2. Ja mä olisin varmaan vielä ne tehnytkin :D Ajattele, jsokus lintsasin koulusta ja istuin leikkimökissä kutomassa koulun kässäntyö villapaitaa. Äiti tajusi mun lintsanneen kun villapaita olikin melkein valmis :D

    VastaaPoista