lauantai 13. marraskuuta 2010

Lauantai maistuu makealle

Nimittäin letuille ja siiderille :)
Lapset ja koirat nukkuvat sikeästi, isäntä on pikkujouluissa ja mami nauttii railakkaan päivän päätteeksi sidua ja istuu koneella. Meillä oli koko päivän ystäväni M lapsensa ja koiransa kanssa. Säätä uhmaten vedimme pitkän lenkin lapsikatkaan kanssa ja sitten iltaan saakka meillä. Lapset oli maailman helpoin nukuttaa ja koiratkin vetäytyivät punkkaansa kovinkin sukkelaan :)

Tässä tulee nyt vähän koontia ja sekamelskaa. On pitänyt laittaa aiemmin puhumastani sivustavedettävästä kuvia ja tässä nyt paukkuu:

Se majailee siis alakerran pukuhuoneessa. Ajattelin, josko tekisin sen päälle tilkkupeiton, kapeamman patjan ja sitten katsoisi uusin silmin, onko se juuri meille sopiva. jotenkin kyllä vähän tykkäänkin siitä, vaikka ei olekaan ihan sitä mitä olin ajatellut.Tässä jo vähän aikaa sitten Fabricwormista tullut kangaserä. Olin vähän pettynyt tuohon vespa kankaaseen, kun se ei ole niin voimakkaan ja raikkaan värinen kuin nettisivun kuvasta sai vaikutelman. Nättiä kuitenkin, mutta jotenkin "läpikuultavampaa" (ohuttakin). Nuo ylimmässä kuvassa näkyvät kankaat ovat ihania! Hiukkasen kuva vääristää väriä. Vihreä on oikeasti keltaisempaa kuin kuva antaa ymmärtää. Noista on jo pari lasten takkia tilattu. Niistä myöhemmin. Nyt on joulujuttuja ensin työn alla.
Olen jo hetken etsinyt uusia nahkasaappaita. Kiersin ystäväni H:n kanssa (joka tón sellainen kenkä-vaatevelho) ja etsimme edellisten korvaajaa. Olen ollut sen verran huolimaton, että annoin mennä mieluisten nahkasaappaiden huonon hoidon vuoksi ihan pilalle :( Kiersin jo useamman kaupan ja viime viikonlopun Tarton reissulta löytyivät Ne Oikeat.
Ihan kaikki toiveet olivat kohdallaan! Solkia, hienot varret, sopivasti mutta ei liikaa korkoa ja kapeat, mutta silti pyöreät kärjet. Hintakin oli mielestäni varsin sopiva, noin 70€! Ja ihan siis kunnon nahkaa. Merkkinä Tamaris.

Neiti Jiille löytyi tällaiset saappaat. Olin ihaillut tänään kylässä olleet pikkuneidin violettisia mokkasaappaita aiemmin ja ajatellut, että Neiti Jiikin sellaiset voisi saada. En nyt sinänsä noista prinsessoista ja Disneystä innostunut, mutta mielestäni ovat kivan malliset. Minä kun en halua, että oppiikaan kaiken olevan glitteriä ja prinsessaa. Mutta silti nuo olivat Tuhkimon kuvan vuoksi vielä erityisen ihanat Neiti Jiin mielestä :) En edes tunnistanut kahta muuta neitokaista, mutta pikkuneiti V 3,5 v tänään kertoi, että Belle ja Arielhan ne siinä.

Pari päivää sitten olin jotenkin kovin väsynyt ja pinna tuntui kiristyvän tavallista helpommin. Meille tulee päiväposti melko myöhään ja hainkin sen sitten vasta illan suussa. Siellä minua odotti S:n lähettämä ihana yllätys! Kertoi laittaneensa sydämet kiertämään kun vein parin viikon takaisen vierailuni viemisiksi pellavasydämen. KIITOS! S.llä on meiltä lähtenyt koirunen. Koirunen on jo 7 v vanha ja sairastanut pari vakavaa sairautta. He ovat tarjonneet tälle koiralle niin ihanan kodin ja hyvän hoidon, jonka vuoksi koirunen on jopa voinut jatkaa mm. agilityn harrastamista perheen iskän kanssa. Toivottavasti tämä uusinkin ikävä yllätys voitetaan.

Eilen isännän kanssa vietimme hiukaksen laatuaikaa. Sen kunniaksi korkkasimme ylläolevan pullon. Mä niin rakastan raikkaita valkoviinejä! Pinot Gris (Gricio, kirjoitusasu maasta riippuen) ja Riesling ovat suosikkeja(mme). Kuivat, hapokkaat ja hedelmäiset - nam! Jos haluatte salaatin tai muun kevyen ruuan (kana, äyriäiset) kanssa hyvän viinin, niin voin lämpimästi suositella. Tästä on olemassa makeampikin versio, joten katso, että etiketissä lukee "trocken". Saksasta tulee tosi hyviä valkkareita ja jälkiruokaviinejä. Tämä viini pitää juoda hyvin kylmänä. Jos on liian lämmin, niin makeus tuntuu sokeriselle ja hapot eivät pääse oikeuksiinsa. Suurin moka suomalaisilla on juoda viinit ihan väärän lämpöisinä tai suoraan avattuna (punaviinit) ja sitten moittivat niitä pahoiksi. Viinistä riippuen oikea juomalämpötila on jopa 7-20 astetta. Huoneenlämpöisenä mikään viini ei toimi. Siis tuohan se on se perinteinen oletus, että punaviinit juodaan huoneenlämpöisenä. Siihen aikaan kun näin on ollut, on sisälämpötila ollut eri kymmennyksillä (alle 20) kuin meillä nykyisin. Minä (me) olemme enemmän nautiskelijajuojia, niin silloin mieluiten otan vähän mutta hyvää ja hyvin :) Hyvin = esim. oikea lasi, ruoka ja seura. *Hih*

Tämä lähtee maanantaina anopin mukana uudelle omistajalleen:
Bono-koiran uusi talvitakki.
Ja tässä pari jo aiemminvalmistunutta, mutta kuvaamatonta pussukkaa, jotka kumpikin ovat menossa lahjaksi.

Olkoon tässä tältä erää. Kommenttejakin saa jättää. Minusta olisi mukava lukea, jos joku on ollut jotain mieltä jostain :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti